Primarul n-a anunţat nici consilierii locali! – Frauduloasa vânzare penală a Dispensarului Veterinar din Brădiceni

254

DSCN5025Prin primăvara trecută, colaboratorul Gorjeanului – poetul Ion Căpruciu, de loc din Brădiceni, deplângea scoaterea din domeniul public a Dispensarului Veterinar Brădiceni şi înstrăinarea acestuia. Chiar dacă în campania electorală din 2008, Florin Pavel se lăuda că va reabilita clădirea şi o va transforma în Dispensar uman.

Iar pe cel uman, năpădit acum de buruieni şi în curs de a deveni ruină îl va face un Cămin de Bătrâni. Cum să nu-l aleagă brădicenenii, cărora le promisese asfaltarea unor drumuri şi introducerea de apă potabilă? Minciuni electorale, veţi zice.

Silvestru Tivig face lumină!

Numai că, din iniţiativa lui Silvestru Tivig, preşedintele Asociaţiei Proprietarilor de Păduri „Valea Bistriţei” – Peştişani, care a cerut lămuriri la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia Domeniilor Statului, Direcţia Administrare Patrimoniu, s-a primit un răspuns lămuritor. Dispensarul Veterinar Brădiceni a fost vândut. Cu toate că încă primarul Florin Pavel trecuse la ameninţări cu tribunalul la adresa lui Ion Căpruciu şi chiar a ziarului Gorjeanul. Ameninţări transmise prin cumnatul acestuia, Dinu Bojincă, din satul Frânceşti.

Agenţia Domeniilor Statului dezminte minciunile primarului

În baza HG nr. 446/1999, MA, ca instituţie ce avea în subordine Direcţiile Sanitare Veterinare judeţene, în anul 1999, a procedat la concesionarea bunurilor imobile ce reprezintă sedii de Circumscripţii Sanitare Veterinare la nivel naţional, printre care s-a numărat şi Circumscripţia Veterinară Peştişani, judeţul Gorj, fiind astfel încheiat contractul de concesiune nr. 2058/01.09.1999, între Ministerul Agriculturii şi medicul veterinar concesionar dr. Aristotel Şoşoi, contract care ulterior a încetat. Conform prevederilor Ordinului MAAP nr. 17-2002, Agenţia Domeniilor Statului a preluat contractele de concesionare a unor activităţi sanitare veterinare publice de interes naţional şi a unor bunuri proprietate a statului. esele modificări legislative găsesc imobilul aferent Circumscripţiei Sanitar Veterinar Peştişani, judeţul Gorj ca proprietate privată a Statului Român în administrarea ADS. În anul 2006, ADS împreună cu Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj concesionează activităţile sanitar-veterinare publice de interes naţional şi bunurile proprietate privată a statului cabinetului Medical Veterinar Dr. Florin Constantin Gorcea, cu încheierea contractului de concesiune nr. 42/284/10.07.2006.

Falsuri intelectuale şi informări nereale marca Pavel!

DSCN5014Lucrurile se precipită înaintea campaniei electorale din 2008, când primarul Florin Pavel era la final de prim mandat şi avea nevoie de bani pentru a câştiga un nou mandat. Aşa se face că prin adresa nr. 3070/24.04.2008 a Primăriei Peştişani, semnată de primarul Florin Pavel şi juristul Marius Gabriel Cojocaru, se atestă că instituţia – CSV Peştişani nu este revendicată(teren şi imobil) în baza Legii nr. 10/2001 şi a Legii nr. 247/2005. Plus declaraţia pe propria răspundere a d-lui Gorcea Florin Constantin prin care acesta atestă că nu are cunoştinţă că ar exista vreun litigiu cu imobilul ce reprezintă CSV din comuna Peştişani(original autentificat la BNP Silvia Badea, încheiere de autentificare nr. 2846/30.04.2008). Este implicată şi Prefectura Gorj care, la rândul ei fusese păcălită de Primăria primarului dictator Florin Pavel, informează tot asupra inexistenţei vreunei notificări de revendicare pentru imobilul(clădire şi teren) aferent CSV Peştişani.

ADS concluzionează – vânzarea! Cea negată de primarul Pavel

Cum toate minciunile au picioare scurte şi a primarului Florin Pavel păţeşte la fel. Între altele, ca urmare a precizărilor de mai sus, preşedintele ADS, Radu Cristescu, concluzionează, semnează şi parafează prin adresa nr. 82218, Bucureşti, 29.03.2011, că „s-a încheiat contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 48/10.12.2008 între Agenţia Domeniilor Statului şi Cabinetul Medical Veterinar Dr. Gorcea Florin Constantin.”

Vasile Frătuţu din Brădiceni îşi cere drepturile la CEDO!

Culmea este că, ieri, acasă la Ion Căpruciu, l-am găsit pe colegul lui Vasile Frătuţu, ca doi pensionari şi leat, oameni ce au împlinit 71 de ani. Depănau amintiri, iar la auzul subiectului provocat de noi, domnul Frătuţu a sărit ca ars! „Dom’le, eu şi cu vărul meu Costel Popescu, care-a vrut să revendicăm terenul pe care s-a construit Dispensarul Uman şi Dispensarul veterinar din Brădiceni, aveam tot dreptul s-o facem! Ştiam că proprietatea e prinsă în Domeniul Public, deşi Primăria Peştişani nu ne-au anunţat nimic. În chestiunile legate de cele două Dispensare Veterinar şi Uman, una a promis Florin Pavel în campania electorală, iar apoi a făcut ce-a vrut el. Dispensarul Uman e părăsit, iar Dispensarul veterinar s-a vândut! Bunicul nostru dinspre mamă, Ion Viezure, negustor şi tată a 13-14 copii avusese un ulcer netratat şi s-a îmbolnăvit de cancer. S-a prăpădit pe la 45-46 de ani şi a donat jumătate din terenul Cimitirului – unde vinde locuri de veci preotul Ion Grindeanu şi mai mult de jumătate din terenul pe care italienii, cu ajutorul muncii de clacă a sătenilor, adică muncă voluntară, au construit cele două dispensare prin 1938-39. Mă rog, donaţiile celor două terenuri – pentru Cimitir şi pentru cele două dispensare le făcuse în anii 1928-1929! O parte din terenul pentru dispensare l-a dat Victor Diaconescu, rudă cu bunicul Ion Vezure, dar el a primit la schimb teren dublu în altă parte de la Primăria Plasei Brădiceni. Problema este că eu m-am judecat ani de zile, vreo zece, cu Primăria Peştişani să-mi recapăt drepturile pentru pământul pe care s-au făcut lacurile de fostul CAP. Aud că unul Grigore Cartianu, fost coleg de liceu cu primarul Florin Pavel a primit 7 ha de pădure pentru cât o fi avut tat’su la lacuri. Eu nimic. Avocatul acela Marius Cojocaru e un hoţ ca şi primarul Florin Pavel! Ce nu fac ei pentru bani. De la mine n-au luat nimic şi de aia m-am adresat la CEDO, tocmai la Starsbourg, în Franţa, din februarie 2011. Mi-au şi confirmat primirea pe 24 februarie 2011, cererea mea având nr.14625/2011. E culmea, doi venetici în Peştişani, unul Grigore Boceanu, un escroc care-i pensionar ţinut pe post ca bugetar cu bani mulţi de primar, consultant la Compartimentul Agricol, şi secretara Miruna Porumbel împart dreptatea în comuna Peştişani. Şi le spun oamenilor pe unde-au avut s-au n-au avut ei pământ. E strigător la Cer. Iar eu îmi caut dreptatea pe la CEDO!”

Nemulţumiţii strigă „Hoţii!”

În aceeaşi situaţie sunt mulţi nemulţumiţi de practicile şi minciunile primarului. Liviu Brâncuş, tot din Brădiceni, are verdicte ale justiţiei pe care Primăria nu le ia în seamă. Şi Vasile Frătuţu şi Liviu Brîncuş îi acuză de „hoţie pe faţă!” pe Florin Pavel şi mâinile lui drepte Grigore Bocean şi Miruna Porumbel. Noi nu băgăm mâna-n foc, dar după cum se ştie, niciodată nu iese fum fără… foc! ar referitor la actele lui Vasile Frătuţu, testamentul tatălui, acte premergătoare de prin 1887, 1892 ori din secolul trecut, toate în perfectă stare, ce au făcut obiectul Dosarului nr. 4984/318/2009 la Tribunalul Gorj, care-a dat câştig de cauză primăriei Peştişani, singura şansă a rămas Curtea Europeană a Drepturilor Omului – CEDO, de la Stasbourg(Franţa).

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here