Primarul liberal, Petroi: „Nu văd de ce nu aş candida pentru un nou mandat!”

311

Ilie PetroiIlie Petroi este unul dintre cei mai tineri primari din Gorj. Acest lucru nu înseamnă însă că nu ştie ce reprezintă funcţia de primar şi ce responsabilităţi implică aceasta. Aflat la primul mandat, primarul comunei Aninoasa, de factură liberală, este hotărât să candideze pentru un nou mandat în cadrul alegerilor din 2012.

La scurt timp de la alegerea sa, Ilie Petroi a concretizat primul său proiect, modernizarea bazei sportive din localitate. Lucrările la această bază multifuncţională au costat 7,2 miliarde de lei vechi. Acesta nu este însă singurul proiect aflat pe agenda de lucru a primarului. Unul dintre proiecte se referă la modernizarea câtorva drumuri din localitate, la construirea a două grădiniţe dar şi la protejarea unui arbore secular din satul Groşerea, arbore pe care locuitorii din Aninoasa îl consideră a fi emblema comunei. Un alt proiect al primarului Ilie Petroi se referă la construirea unei reţele de alimentare cu apă pentru satul Costeşti şi cătunul Daia. Pe lista primarului se mai află şi extinderea reţelei de gaze naturale şi alimentarea cu apă şi canalizarea în satul Bobaia. În curând vor fi demarate lucrările la sistemul de canalizarea în satele Aninoasa şi Groşerea, proiect pentru a cărei finanţare primarul nu a introdus proiectul pe vreo măsură cu finanţare europeană ci a preferat să solicite guvernului nu mai puţin de 50 de miliarde pentru această investiţie. Proiectul cuprinde nouă kilometri de canalizare şi se încadrează undeva între 47 şi 50 de miliarde. Licitaţia pentru executarea lucrările a fost câştigată de SC Construct Plus SA, din Bucureşti.

Ajutat de către deputatul Cosmin Popescu

Primarul comunei Aninoasa spune că multe dintre proiectele sale nu ar fi putut fi puse în practică fără sprijinul deputatului Cosmin Popescu: „Am mers împreună cu dânsul la Ministerul Dezvoltării Regionale; m-a ţinut întotdeauna la curent în legătură cu proiectele care se derulează, ceea ce este foarte important; ne-a sprijinit foarte mult.” În ceea ce priveşte alegerile din 2012, Ilie Petroi este decis să candideze pentru un nou mandat: „Nu văd de ce nu aş candida. Oamenii şi-au pus încrederea în mine când au pus ştampila pe numele meu în acel buletin de vot şi atunci responsabilitatea mea este faţă de oameni. Dacă aş fi considerat că nu-mi fac treaba aş fi demisionat. Am solicitat tuturor politicienilor sprijin pentru a realiza ceea ce am promis; nu am ezitat să bat la uşa niciunui politician, indiferent de culoarea politică.” Primarul Ilie Petroi are mult mai multe proiecte pe care doreşte să le pună în practică în anii următori. Este mulţumit de ceea ce a reuşit să realizeze până acum, dar doreşte să facă mult mai mult pentru comunitatea care l-a ales în 2008.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here