Primarul Jianu: “Noile posturi din organigramă vor fi ocupate, inițial, doar cu persoane din interiorul Primăriei Motru!”

370

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, susține că din 10 iulie noua organigramă a primăriei este în vigoare, dar pentru ocuparea posturilor mai are nevoie un un aviz al ANFP pe care îl va primi în maxim o săptămână. Noile posturi vor fi ocupate, până la concurs, de angajați ai primăriei, mai spune edilul, care susține că examenele se vor organiza în maxim 6 luni de zile de acum înainte.

Noua organigramă a Primăriei Motru, votată săptămâna trecută în CL, este în vigoare inclusiv ștatul de funcții care implică 211 posturi. În listarea ștatului a apărut o greșeală, a anunțat primarul, deoarece lista cuprindea doar 208 posturi. “A fost o eroare de listare, ANFP mi-a aprobat 211 posturi, vom remedia greșeala”, a declarat Jianu.
Edilul susține că deși s-au făcut nenumărate speculații legate de persoanele care vor ocupa noile funcții, ocupanții acestora nu vor fi din afara primăriei. Asta cel puțin până la organizarea concursului pe post, adică în maxim 6 luni de zile. “Posturile noi vor fi ocupate doar de persoane din interiorul primăriei, pe perioadă determinată, până la organizarea concursului. La examen pot participa și persoane din afară, evident, dar voi pune condiția ca participanții să nu aibă dosare penale, ci experiență în administrația publică”, a subliniat Jianu.
Noua organigramă a creat cinci noi posturi de șefi în primărie, dar și câteva posturi de execuție.
În ce privește majoritatea din CL Motru, Jianu susține că nu se bazează pe o majoritate, cel puțin nu pe cea de care a avut parte la aprobarea organigramei. Reamintim că, doi consilieri ALDE, unul de la PSRo și un independent au votat pentru organigramă, deși făceau parte dintr-o alianță cu PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here