Primarul Jianu cere revocarea propriei dispoziții

319

Edilul de Motru, Gigel Jianu, a dat înapoi, joi, în legătură cu majorarea cu 25% a salariului bibliotecarei orașului, în urma scandalului național provocat de creșterea chenzinei la 5600 de lei pentru angajata instituției publice. Acesta s-a lovit însă acum de refuzul secretarului primăriei, care susține că măsura este una legală.

În urmă cu zece zile, primarul de Motru semna dispoziția prin care una dintre cele două salariate ale bibliotecii orașului, a treia fiind în concediu de creștere a copilului, devenea șefa celeilalte, salariul și sporurile fiindu-i majorate respectivei cu 25%. Documentul ajuns în presa locală a fost propagat la nivel național, asta deoarece bibliotecara, devenită responsabil bibliotecă, ajunsese să aibă salariul cât al primarului municipiului Motru. Jianu i-a luat apărarea bibliotecarei atunci când a fost întrebat de jurnaliști de ce a aprobat solicitarea angajatei, ca la jumătatea acestei săptămâni să dea înapoi, și să ceară subordonaților proprii să facă demersuri de anulare a dispoziției sale.
,,Având în vedere că luna aceasta schimb organigrama am cerut prin referat renunțarea la această dispoziție. M-a determinat să fac asta tot scandalul aceasta dar vreau să arăt și că nu există vreo înțelegere între mine și bibliotecară.”, a explicat primarul Jianu, dând de înțeles că părerea salariatei în legătură cu luarea acestei decizii nu îl interesează. Secretarul primăriei nu acceptă anularea dispoziției, susține Jianu care a explicat că la solicitarea sa i s-a explicat că decizia semnată pe 21 februarie rămâne în picioare.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here