Primarul Ianăși MINTE: lucrările la drumul de 6 miliarde n-au început! Gropile și vechile podețe sunt la locul lor

3120

Manifestările ocazionate de celebrarea ,,Bicentenarului Tudor Vladimirescu” au impulsionat administrația locală din comuna în care s-a născut conducătorul Revoluției de la 1821 ca, cel puțin, să asfalteze drumul care duce la Casa Memorială a lui Tudor Vladimirescu. Și cum contractele din bani publici, la Vladimir, sunt parcă deocheate, iar primarul Ion Ianăși e deja trimis în judecată într-un dosar penal în care a fost acuzat de procurori că a aprobat efectuarea de plăți pentru lucrări inexistente la un pod din satul Andreești, nici contractul privind asfaltarea a 650 de metri de drum nu face excepție.

La finele lunii octombrie a anului trecut, Primăria Vladimir a încheiat, prin atribuire directă, două contracte pentru modernizarea unui drum sătesc care duce spre Casa Memorială Tudor Vladimirescu. Lucrările de asfaltare a 550 de metri de drum au fost încredințate firmei Deastely Prest SRL, din Bumbești-Pițic, pentru suma de 431.000 de lei, fără TVA, iar în aceeași zi, 26 octombrie, societatea a obținut alți 99.845 de lei, fără TVA, pentru reparații la covorul asfaltic pe 100 de metri de drum vicinal, până în poarta Casei memoriale.
Cu alte cuvinte, pentru 650 de metri de drum, Primăria Vladimir va plăti, în final, 631.000 de lei, inclusiv TVA, adică 1 miliard de lei vechi pentru fiecare o sută de metri de asfalt.
Primarul Ion Ianăși a declarat, la un post local de radio, că lucrările au început încă din toamna anului trecut și este sigur că acestea se vor finaliza până pe 27 mai când sunt programate o serie de manifestări în cadrul ,,Bicentenarului Tudor Vladimirescu”.
,,Au început lucrările, s-au schimbat podețele care sunt în acel proiect, s-a băgat piatră unde au fost burdușirile și urmează ca în primăvară să continue, iar în maxim o lună, o lună și un pic să fie finalizate. Sunt podețe, burdușiri, asfalt, rigole de scurgere betonate și două parcări la Casa Memorială și la biserica din Vladimir”, a afirmat primarul. Realitatea însă îl contrazice pe primarul Ianăși. Podețele sunt neschimbate, adică aceleași tuburi vechi care au fost dintotdeauna pentru accesul în gospodării, iar de așa zisele burdușiri cu piatră nici nu încape vorba, carosabilul fiind plin de gropi.
Claudiu Matei

2 COMENTARII

  1. Ar trebui să se autosesizeze S.I.C.E și DNA-ul,că acesta este un contract cu iz penal,cel puțin la fel ca podul de la Andreesti, unde dosarul penal este pe rol

  2. ‘’ Vom finaliza drumul spre Casa Memorială Tudor Vladimirescu. Până la data de 27 mai, vor fi gata lucrările. Are o lungime de 650 de metri. Banii îi avem în buget, nu sunt probleme în acest sens. Suma este de circa 6 miliarde de lei vechi. Este vorba despre două parcări, una în fața muzeului, alta în fața bisericii, rigole, dar și alte lucrări”…..acestea sunt declarațiile domnului primar Ianasi Ion.Cum puteți publica niște minciuni,niște declarații pe care dumneavoastră le denaturați cu buna știință ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here