Primarul Gogălniceanu şi complicii, urmăriţi penal

156

bscap0785Primarul comunei Turcineşti, alături de mai mulţi funcţionari ai primăriei şi oameni de afaceri este anchetat de Parchetul Tribunalului Gorj. Aceştia sunt învinuiţi într-un dosar penal pentru mai multe fapte, similare celor de corupţie, pentru lucrarea de aducţiune a apei în comună.

Tribunalul Gorj a început urmărirea penala faţă de învinuiţii Gogălniceanu Vasile şi Simescu Alexandru pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, asimilate infracţiunilor de corupţie, fals intelectual şi uz de fals, şi faţă de învinuiţii Mărgărit Gabriel Florin şi Lungu Constantin pentru infracţiunile de: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, asimilate infracţiunilor de corupţie, fals intelectual şi uz de fals”, se arată într-un comunicat de presă, înaintat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Multiple falsuri!

Faptele pentru care cei patru învinuiţi sunt cercetaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj constau în aceea că Gogălniceanu Vasile, în calitate de primar al comunei Turcineşti, judeţul Gorj şi Simescu Alexandru în calitate de diriginte de şantier au întocmit documente false privind lucrările executate conform contractului încheiat la data de 18.05.2009 între Primăria Turcineşti şi SC PRES SANITAS SRL, SC Compania Romprest Service SA şi SC Constunc SRL, având ca obiect „sistem public de alimentare cu apă a comunei Turcineşti, jud. Gorj” şi au acceptat la plată lucrări care nu au fost executate, iar Mărgărit Gabriel Florin şi Lungu Constantin au întocmit documentele false privind executarea lucrărilor, prejudiciul creat fiind de 532.613 lei.

Şerbu a demascat afacerea

Cel care a divulgat această afacere a fost consilierul Partidului Democrat-Liberal, Ion Şerbu. Alesul a descoperit că puţul forat pentru aducţiune, nu are adâncimea de 300 de metri, aşa cum este prevăzut în proiect, lucru care va duce la scăderea debitului de apă. Materialele cu care s-a realizat lucrarea sunt cu mult mai proaste şi mai ieftine, decât cele prevăzute în situaţia de lucrări.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here