Primarul Filip îl acuză pe consilierul liberal Chivu de răzbunări prin acțiuni inconștiente

372

Conflictul dintre Puterea și Opoziția din Consiliul Local Rovinari a atins cote ridicate, joi, printr-un comunicat de presă, primarul Dorin Filip cerând public organelor statului să se autosesizeze și să ia poziție împotriva consilierului liberal Laurențiu Chivu.

“În ultimele luni, activitatea Primăriei și a Consiliului Local Rovinari este grav perturbată de unele demersuri iresponsabile ale consilierului local Laurențiu Chivu. Astfel, au trecut peste 10 luni de la alegerile locale, domnia sa nu se poate obișnui cu gândul că rovinărenii i-au retras susținerea și că nu mai face parte din conducerea orașului, motiv pentru care întreprinde tot felul de acțiuni inconștiente, prin care încearcă să se răzbune atât pe primar cât și pe locuitorii din Rovinari. Concret, în ultimele luni, Laurențiu Chivu a depus, oficial, zeci de așa-zise proiecte de hotărâre de Consiliu Local, prin care solicită demararea unor investiții care se află deja în lucru, și în legătură cu care s-au emis, deja, hotărâri de Consiliu Local. Comportamentul domnului Chivu este din ce în ce mai îngrijorător, din moment ce el însuși a votat, în trecutul apropiat, pentru adoptarea unor hotărâri de Consiliu Local de demarare a respectivelor investiții pe care, iată, le vrea acum aprobate și demarate încă o dată, de la început”, se arată în document. Primarul susține cu exemple demersurile lui Chivu, unul fiind cel legat de modernizarea pieței aprobată de consilier pe 28 februarie 2017, dar reluată tot de către acesta în luna martie. La fel se întâmplă cu reabilitarea sălii de sport de la Școala Gimnazială nr.1 Rovinari și a unei zone de agrement din oraș.

Dorință intensă
“În acest context, pentru că, așa cum este și firesc, în Primăria și în Consiliul Local Rovinari se respectă legea, pentru soluționarea zecilor de astfel de așa-zise proiecte de hotărâre, se consumă resurse financiare și de personal foarte mari, care ar putea fi direcționate către lucruri cu adevărat necesare orașului Rovinari. Astfel, fiecare proiect de hotărâre ajunge la secretarul orașului, care îl direcționează la un compartiment de specialitate. Aici este analizat și se emite un raport de specialitate, care ajunge în comisiile Consiliului Local, unde trebuie dezbătut. Apoi se discută în ședința de Consiliu Local, și se votează în cunoștință de cauză. Dorința lui Laurențiu Chivu de a perturba activitatea Primăriei și a Consiliului Local este atât de intensă încât, cu acceptul președintelui PNL Gorj, a procedat recent la excluderea din Consiliul Local a colegilor săi din PNL care se opuneau unor astfel de demersuri nocive pentru orașul Rovinari”, mai transmite primarul Robert Dorin Filip.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here