Primarul din Turcineşti: „Cetăţenii îmi cer să candidez, deci voi candida”

122

primar turcinestiFidel de aproape 40 de ani primăriei Turcineşti, Vasile Gogălniceanu, aflat la al doilea mandat de primar, nu vrea să lase neterminat ce a început. Pentru candidatura de anul viitor are şi sprijinul cetăţenilor, care, spune el, îi cer să mai candideze.

Edilul respinge cu înverşunare ideea regionalizării şi spune că a fost ajutat foarte mult de către Preşedintele Consiliului Local, Ion Călinoiu, senatorul Ion Ruşet, care este pe colegiul lui, venind în Turcineşti, dar doar pentru a se relaxa la casa pe care şi-a cumpărat-o în localitate.

 

Vasile Gogălniceanu, edilul comunei Turcineşti are un mare motiv de bucurie. Majoritatea locuitorilor din comună îl doresc din nou ca primar şi îi solicită să candideze şi pentru al treilea primaria_turcinestimandat, asigurându-l de voturile lor. „Lucrez de 40 de ani în primărie şi de 7 ani sunt primar. Nu ştiu dacă altă persoană în locul meu ar lăsa ce a început neterminat. Nu vreau să renunţ acum la sfârşit. Cetăţenii din Turcineşti îmi cer să candidez, deci îmi voi depune candidatura şi la alegerile viitoare. Mi-au spus că am sprijinul lor total. Eu nu am făcut niciodată campanie, nu am dat nimic la nimeni. Oamenii m-au votat pentru că ştiu ce fel de om sunt”, a declarat Gogălniceanu. Totuşi, sunt şi anumite persoane care îi pun beţe în roate acestuia. Una dintre acestea este viceprimarul comunei, Dumitru Modrea, care are numai motive de ceartă cu primarul. „Unii, ca vicele Modrea, au încercat să se privatize. Nu au reuşit, au dat faliment iar apoi au intrat în politică ca să ne facă nouă viaţa grea. Pe faţă vicele merge cu PNL, dar el ţine cu PDL-ul, se vede asta în toate acţiunile lui. A vrut să branşăm oamenii la apă fără bani, cu toate că localnicii vroiau să plătească. Noi nu avem din ce plăti tot, iar oamenii s-au arătat înţelegători. Însă vicele şi un consilier local nu au aprobat proiectul, localnicii rămânând fără apă”, a mai adăugat primarul.

Călinoiu, alături de primar

Alături de Vasile Gogălniceanu, au fost mai mulţi politicieni, care i-au oferit sprijinul în realizarea proiectelor. Însă cei care trebuiau să îl ajute, senatorul şi deputatul de pe colegiul său au o altă culoare politică, motiv pentru care s-au arătat mai puţin interesaţi de soarta comunei aflată în apropierea municipiului Târgu-Jiu. „Nu prea mi-au oferit sprjinul deputatul Ilie Morega şi senatorul Ion Ruşeţ. Sunt din alt partid decât cel din care fac eu parte, cel social-democrat, şi nu am simţit nevoia să fie alături de comuna pe care o conduc. Ruşeţ a mai trecut prin Turcineşti, dar nu pe la primărie, ci pe la noua lui casă. I-am mai ţinut calea când am auzit că vine şi doar aşa am mai putut vorbi cu el”, a declarat edilul. „Ion Călinoiu şi Victor Ponta au fost mereu alături de mine, m-au sprijinit în obţinerea fondurilor pentru diverse proiecte”, a mai adăugat Vasile Gogălniceanu.

Proiecte în derulare

Pe parcursul celor două mandate, Vasile Gogălniceanu a implementat numeroase proiecte, multe dintre acestea fiind finalizate. „Am făcut un proiect de implementare cu apă, dar trebuie să o urc undeva la o înălţime de 300 de metri. Pentru asta trebuie bani, iar localnicii au fost de acord cu asta, dar a intervenit vicele. Un proiect pe care l-am finalizat în proporţie de 95% este asfaltarea drumurilor comunale. Sunt şapte kilometri de asfalt pe care le-am finalizat, mai sunt şanţurile de făcut. Am depus acum la Mediu un studiu de proiect pentru canalizare. Mai am depus un studiu pentru modernizarea uliţelor”, a mai adăugat edilul. Pe lângă toate acestea, edilul se mândreşte că a reuşit să modernizeze o şcoală. „Are gaze, centrală termică, termopane. E o şcoală europeană”, spune mândru edilul.

„Regionalizarea e o prostie făcută în pripă”

Primarul comunei Turcineşti nu pare a fi de acord cu regionalizarea. Mai degrabă, acesta sugerează ca politicienii să facă ceva cu birotica, să nu se mai ceară atâtea adeverinţe şi foi care nu folosesc la nimic. „E cea mai mare prostie regionalizarea. O fac fără să se consulte. Eu nu văd bine tot ce se întâmplă, în condiţiile în care politicienii fac totul în pripă. Nu îmi convine să mă duc pentru orice act la Craiova”, spune nemulţumit primarul. Acesta este de părere că mai de folos este să se facă ceva cu birotica. „Cel puţin în Gorj, birotica e foarte stufoasă. Nu e bine aşa, mai ales în perioada asta de criză. Vor ca oamenii să aducă cât mai multe adeverinţe, să fie dosarul cât mai gros. Mai mult de jumătate din hârtiile pe care ni le cer, nu sunt necesare”, mai adaugă edilul. Vasile Gogălniceanu mai este de părere că regionalizarea este făcută în scop electoral.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here