Primarul din Târgu Logreşti, darnic cu localnicii fără lemne de foc

134

Primarul de la Târgu Logreşti, Ion Băluţă, este dispus să dea din rezerva primăriei o căruţă, două de lemne pentru localnicii care nu vor avea lemne pentru a se încălzi iarna aceasta. Până în momentul de faţă nu au existat însă cetăţeni din comună care să se plângă de acest aspect. Edilul este pregătit însă să facă faţă unor eventuale solicitări asta deşi susţine că nu are o relaţie prea bună cu reprezentanţii Direcţiei Silvice din teritoriu. De când, însă, la Ocolul Silvic din Stoina a fost schimbat fostul director, edilul speră ca relaţia sa cu cei în cauză să sufere o schimbare în bine.

“Nu am o relaţie prea bună cu cei de la Direcţia Silvică. Când spun Direcţia Silvică mă refer la reprezentanţii Direcţiei Silvice din teritoriu. Este însă un lucru îmbucurător că la Ocolul Silvic din Stoina a fost schimbat şeful şi să sperăm că, cu noul şef de ocol se vor mai îndrepta lucrurile, că altfel o luaseră razna. Avem situaţii în care oamenii nu au marcat lemne suficiente pentru că li s-au pus fel şi fel de condiţii. Una dintre condiţii a fost aceea că trebuie amenajarea făcută, că nu este timp. Vă daţi însă seama că se găsesc fel şi fel de metode pentru a nu rezolva cetăţenii atunci când aceştia au nevoie”, a precizat Ion Băluţă, primarul localităţii Târgu Logreşti. În ciuda acestor divergenţe, edilul susţine că situaţia este sub control acesta neavând cunoştinţă că localnicii nu ar avea lemne pentru căldură. “În cazul în care vor exista probleme, din rezerva primăriei le vom putea pune oamenilor, la dispoziţie, o căruţă, două cu lemne pentru a ieşi din iarnă. Suntem într-o zonă în care am retrocedat foarte mare suprafaţă de pădure şi cred că nu am probleme”, a conchis Băluţă.

Pregătiţi să ţină piept iernii
În ceea ce priveşte pregătirea pentru iarnă cu materiale antiderapante acesta susţine ca are utilaje pentru deszăpezire. Comuna Logreşti se întinde de-a lungul Drumului Naţional, aici urmând să intervină drumarii care şi-au făcut depozite de materiale. “Suntem pregătiţi pentru iarnă. Şi anul trecut am trecut cu bine iarna, am făcut deszăpeziri în toată comuna”, a completat primarul.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here