Primarul din Crușeț rămâne „pe baricade”

413

Viorel Drăgușin nu își va pierde mandatul de primar al comunei Crușeț, în ciuda procesului pe care îl are cu Agenția Națională de Integritate și al unei recente decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Informații pe această temă au fost vehiculate, ieri, în presa locală, însă edilul rămâne în continuare în funcție întrucât decizia instanței supreme, care îi respinge un recurs, nu vizează procesul pe fond, ci doar o părticică din acesta.
Drăgușin a contestat la Curtea de Apel Craiova raportul de incompatibilitate și acolo a solicitat, în iarnă, introducerea Prefecturii Gorj ca parte în proces, lucru pe care instanța nu l-a acceptat. Decizia respectivă nu a fost însă una definitivă, magistrații dându-i posibilitatea primarului să conteste hotărârea la instanța superioară, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție care, acum, a confirmat hotărârea dată de magistrații din Bănie.
Practic, Prefectura Gorj nu are nicio treabă cu procesul lui Drăgușin, proces care de abia de acum încolo va fi judecat pe fond. El este acuzat de inspectorii ANI că a fost membru în structura de conducere a unei firme de salubritate la care Primăria era parte, dar și că, în timpul mandatului, a derulat afaceri, fiind persoană fizică autorizată, lucru interzis de lege. Procesul se va relua, cel mai probabil, în această toamnă, la Curtea de Apel Craiova, iar în cazul unui verdict, indiferent care va fi acesta, recursul la instanța supremă nu se va putea judeca mai devreme de anul viitor, Drăgușin având toate șansele să candideze liniștit pentru un nou mandat de primar, el fiind în funcție de două decenii.
„Am văzut și eu în ziare că aș fi pierdut procesul la Înalta Curte, dar decizia de acolo nu are treabă cu fondul problemei. Procesul de la Craiova de abia de acum încolo va începe, iar până la un verdict final mai e mult de așteptat. Au venit oamenii prin comună să mă întrebe dacă mai sunt în funcție, alții se bucurau că o să scape de mine, dar, una peste alta, adevărul este că sunt primar pe mai departe și nu cred că până la sfârșitul acestui mandat se va întâmpla ceva încât să nu îl pot duce la bun sfârșit”, afirmă Viorel Drăgușin.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here