Primarul din Ciuperceni refuză să pună în posesie un octogenar

336

Edilul Dumitru Tăloi este acuzat de un octogenar din comuna Ciuperceni că interpretează legea după cum vrea, el refuzând să pună în posesie pe vechiul amplasament pe Victor Albulescu, de 88 ani. Reclamantul deţine trei hotărâri judecătoreşti, definitive şi irevocabile care atestă că este proprietarul a 15 hectare de pădure pe raza comunei şi a 5,20 de hectare de teren agricol tot aici. Primarul nu respectă legea pe motiv că învecinările ar fi fost falsificate, el dorind de fapt să ofere parcelele proprietarului de drept unei alte persoane, vontantă a edilului local.

Primarul liberal al comunei Ciuperceni pune pe drumuri un bătrân de 88 ani, bolnav de artroză, pe care refuză de şase ani să-l pună în posesie cu terenurile pentru care asta deţine documente de proprietate. În ciuda faptului că Victor Albulescu i-a prezentat primarului hotărârile judecătoreşti care îl obligă pe edil să-l pună în posesie, Tăloi eludează legea şi îl amână pe proprietarul de drept, în mod incorect. De fapt, primarul vrea să ofere terenurile lui Albulescu unei familii din Ciuperceni care l-a votat pe acesta de două ori primar, el motivând că solicitantul nu l-a creditat să fie edil al localităţii. “Pe motiv că nu l-am votat, primarul nu vrea să mă pună în posesie cu terenurile care mi se cuvin de drept. Se foloseşte de faptul că mi-a fost modificată schiţa planului parcelar, cu învecinările locuitorilor, de care susţine că nu se pot transforma. Asta cu toate că expertul Alexandru Mihu precizează în expertiză că aceste modificări, de care domn’ primar nu ţine cont, nu sunt conforme cu realitatea”, a declarat Victor Albulescu.

Solicitare la Primăria Ciuperceni, fără răspuns din 2012
Pentru a demonstra că edilului nu-i place să respecte legea, Albulescu a făcut publică o solicitare înaintată de el în 2012 Primăriei Ciuperceni, la care a anexat 11 acte, documente care dovedesc modificările în schiţa cadastrală şi în planul parcelar, de care primarul nu ţine cont. La această solicitare de acum 2 ani de zile, nici măcar în prezent primarul nu a catadicsit să-i ofere un răspuns solicitantului. Asta deşi conform legii era obligat să îi ofere lui Albulescu un răspuns în 30 de zile.
Din acest motiv, primarului i-au fost făcute de către octogenar două plângeri penale pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, plângeri depuse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Una dintre acestea, cea din 2010 a fost finalizată cu un NUP pentru primar, în timp ce a doua a fost trimisă la poliţie pentru cercetări.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here