Primarul din Căpreni, supărat pe colegii care stau cu mâna întinsă la CJ Gorj

348

Edilul localităţii Căpreni s-a arătat foarte supărat pe o parte din colegii săi, care se plâng că nu au bani să îşi plătească angajaţii din primărie. Acesta este de părere că primarii în cauză găsesc, astfel, cel mai bun mod pentru a sensibiliza autorităţile judeţului.

Primarul localităţii Căpreni, este supărat pe colegii săi, edilii din alte localităţi, care nu sunt în stare să îşi plătească angajaţii sau după cum spune el a devenit deja o practică ca aceleaşi primării să nu aibă bani de salarii pentru angajaţi, în aşa fel încât la rectificare să fie primii care primesc bani. “Nu se poate să nu ai bani de salarii. Este deja nesimţire, colegilor mei le place să meargă să se milogească la Consiliul Judeţean. Hai să nu le dăm nume, le cunoaşteţi mai bine decât mine, sunt aceleaşi în fiecare an”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul localităţii Căpreni.
Acesta a mai spus de asemenea că: “Toţi cred că aşteptăm rectificarea şi să primim nişte bani pentru a ne achita din datorii. Aş avea nevoie de 1 miliard şi jumătate, bani vechi pentru acoperirea datoriilor în ceea ce priveşte lucrările de reparaţii drumuri”.

Se vor crea şase noi birouri în primărie
Sediul Primăriei Căpreni va întra în modernizare din această lună. Edilul localităţii spune că va demara procedura de licitaţie publică în vederea atribuirii contractului unei firme specializate. Pe urmă se va trece efectiv la treabă, vor fi executate atât lucrări de reparaţii exterioare, cât şi lucrări interioare. De asemenea se va realiza o extindere a clădirii. “Vrem să modernizăm sediul administrativ al Primăriei Căpreni. Lucrările de modernizare vor consta în renovarea clădirii în interior şi la exterior. De asemenea se va face o extindere. Este vorba despre crearea a şase birouri. Unul pentru viceprimar, arhiva, ISU 2, informatizarea şi altele.
Primăria Căpreni va demara luna aceasta procedura de licitaţie, apoi ne apucăm de lucru”, a mai declarat Cătănoiu.

Centrul de sănătate din Căpreni, căutat de şase localităţi
Centrul de sănătate din comuna Căpreni a fost înfiinţat în 1997 şi inaugurat în 1999. Conform normelor UE, condiţiile din acest centru de sănătate nu a mai corespuns şi au fost necesare o serie de lucrări. “Peste 6 miliarde au fost folosiţi din banii primăriei la renovare. Bucătăria era mică, a fost nevoie de o sală de servit masa, depozit de alimente şi multe altele. 70.000 de lei am primit de la OMV Petrom şi i-am folosit pentru dotarea centrului, mobilier, aragaz, frigider tot ce înseamnă dotare, scaune la bucătărie, paturi, noptiere. Are apă, canalizare, panouri solare, deserveşte 6 localităţi: Hurezani, Căpreni, Stoina, Stejari, Cruşeţ şi Dănciuleşti. În iulie am primit banii de la Petrom sub formă de sponsorizare. Noi am mai avut colaborări cu Petrom şi au prins foarte bine aceşti bani”, a precizat edilul Cătănoiu.
Centrul de Sănătate din comuna Căpreni este căutat nu doar de cetățenii din localitate, ci și de localnicii din Stoina, Crușeț, Hurezani, Stejari și Dănciulești. Acesta este dotat cu 15 paturi, iar lunar trec prin acest centru între 200 și 300 de bolnavi care vin să se trateze.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here