Primarul din Bustuchin pregăteşte proiecte pentru 2012

149

primar bustuchinÎn prag de finalizare a unor investiţii realizate pe raza comunei Bustuchin, primarul Ion Ciocea pregăteşte deja proiectele ce vor fi implementate în decursul anului viitor. Edilul va pune accent pe dezvoltarea turismului, dar şi pe crearea de noi locuri de muncă.

Pentru Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, dezvoltarea localităţii pe care o conduce şi îmbunătăţirea nivelului de trai al cetăţenilor sunt prioritare. După ce a finalizat proiectele importante pe care le pregătise pentru acest an, Ciocea a trecut la treabă şi a pus pe hârtie viitoarele obiective. „O parte din investiţiile pe care le aveam în derulare s-a finalizat; restul sunt pe ultima sută de metri. Acum pregătim deja alte proiecte, pe care le vom implementa anul viitor. Deocamdată este important să le facem şi să le depunem, iar când primim finanţarea le realizăm”, a bustuchin primariemenţionat Ion Ciocea. Între proiectele pregătite pentru anul viitor se regăsesc: un parc pentru energie verde în satul Pojaru, unde urmează a fi cumpărat terenul de un hectar şi jumătate; un centru de documentare turistică, a cărui valoare va fi de până la 200.000 de euro şi se va crea şi oportunitatea unei angajări; un sat de vacanţă; o fabrică pentru prelucrarea fructelor sau legumelor; o sală de mese în satul Poeniţa; o piscină şi altele.

Confortul elevilor, în atenţia primarului

Unităţile de învăţământ de pe raza comunei Bustuchin au beneficiat de lucrări de reabilitare şi modernizare. Doar şcoala din Poiana Seciuri rămăsese de modernizat. Se pare că în următoarea perioadă vor fi demarate procedurile şi pentru reabilitarea şi dotarea acesteia. „Singura şcoală unde nu se realizaseră lucrări de reabilitare era cea din Poiana Seciuri. Avem un proiect pe Programul Operaţional Regional, de 188 mii de euro, din care 2% este contribuţia Primăriei. Urmează să facem licitaţia şi să luăm dotările, iar în primăvară vor fi demarate lucrările”, a explicat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin. De asemenea, pentru confortul elevilor şi preşcolarilor din Bustuchin, s-au pus în funcţiune sistemele de încălzire a unităţilor de învăţământ, pentru ca aceştia să nu resimtă temperaturile scăzute. „Am dat drumul la căldură. Când a fost frig şi profesorii au cerut pornirea căldurii, aceasta s-a pornit”, a declarat Ciocea.

Cetăţenii sunt ajutaţi să-şi primească titlurile de proprietate

Nu doar pentru elevi se fac eforturi, ci şi pentru adulţi. Cetăţenii comunei Bustuchin sunt ajutaţi de autorităţile locale să intre în posesia titlurilor de proprietate fără a mai fi nevoiţi să plătească pentru intabulare. „Avem un program de parcelare a terenurilor extravilane şi profităm de oportunităţile legii pentru a-i ajuta pe oameni să intabuleze terenurile fără a fi puşi la cheltuială. Iarna aceasta vom termina cu punerea în posesie. Beneficiem de prevederile legislaţiei în vigoare şi le dăm oamenilor titlurile de proprietate”, a spus Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin. Astfel, edilul Ion Ciocea se dedică atât proiectelor aflate în derulare la ora actuală, cât şi în elaborarea unora noi, pentru viitor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here