Primarul din Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, susţine: ,,Radu Angheloiu este persoana potrivită să conducă PNL Gorj”

255

ctin bobaruEdilul localităţii Bumbeşti-Jiu, totodată liberal cu notorietate în PNL Gorj, şi-a făcut publică susţinerea în cursa pentru şefia organizaţie a candidatului Radu Angheloiu. Constantin Bobaru a făcut astfel publice care crede el că sunt atuurile lui Angheloiu pentru preluarea acestei funcţii, de maximă importanţă la nivelul filialei, subliniind că organizaţia are nevoie de un om care să construiască, asemenea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj.

Reporter: Mai este puţin timp până la alegerile din septembrie din cadrul PNL Gorj. Cum credeţi că stau acum lucrurile în filială?

Constantin Bobaru: ,,Până la acest moment sunt trei candidaţi care aspiră la funcţia de preşedinte al organizaţiei de la nivelul judeţului Gorj. După părerea mea toţi candidaţii sunt valoroşi dar aşa cum într-o competiţie nu este decât un câştigător, eu ca persoană, am declarat şi o declar în continuare, voi susţine candidatura lui Radu Angheloiu, pentru preşedinţia partidului. Am şi justificat de ce fac acest lucru, nu aşa cum se vorbeşte că aş avea vreo relaţie mai veche cu dumnealui. Eu consider că Radu Angheloiu este persoana cea mai indicată acum, deoarece ocupă o poziţie în administraţia publică judeţeană, este vicepreşedintele Consiliului Judeţean, şi după părea mea este persoana potrivită să conducă PNL Gorj. Alături de echipa din jurul său poate construi un proiect politic care să aducă PNL-ului un plus de valoare. Aşa cum spuneau, şi ceilalţi candidaţi au dreptul să intre în această competiţie din organizaţie, le respect dorinţa, le urez succes dar îmi reiterez opţiunea de a susţine candidatura lui Radu Angheloiu la funcţia de preşedinte al PNL Gorj”.

Rep.: După ce organizaţia a fost condusă dictatorial de Dan Ilie Morega şase ani, credeţi că are nevoie PNL Gorj de un preşedinte care să conducă în alt mod?

C.B.: ,,Da. Cred în continuare că Radu Angheloiu poate coagula o echipă care să dea PNL-ului Gorj mai multă autoritate şi mai multă consecvenţă, dar nu avem nevoie de dictatură. În ultima perioadă consecvenţa şi spiritul de echipă a lipsit filialei, deoarece politica pusă în practică, la nivelul organizaţiei, a trimis la plimbare pe motive, din punctul meu de vedere, total subiective numeroşi membrii de partid. Un al doilea atuu al lui Angheloiu este echilibrul. Angheloiu este un om de echilibru şi de asta are nevoie organizaţia, nu de dictatură. Are nevoie de un om de analiză, de sinteză, de o persoană care are bune legături în teritoriu, care cunoaşte administraţia publică prin natura funcţie pe care o are şi o vechime considerabilă în partid. Angheloiu nu este un oportunist, care a venit în partid ieri, ca să i se reproşeze că ar cere rapid o funcţie, motiv pentru care nu i se poate reproşa nimic de acest gen”.

Rep.: Care credeţi că ar fi şansele celorlalţi doi contracandidaţi ai lui Angheloiu?

C.B.: ,,Din punctul meu de vedere orice participant are o şansă. Va depinde cu ce program vor veni însă în faţa delegaţilor şi am spus-o şi în Delegaţia Permanentă, o spun şi acum, sper să văd o confruntare de idei, de soluţii, dezaprob şi voi dezaproba în continuare aceste manifestări cu atacuri la persoană, cu lucruri care nu au relevanţă cu calitatea de om politic. În funcţie de programul pe care îl va prezenta fiecare se vor vedea şi şansele pentru cei care vor câştiga această competiţie. Cred că va conta şi cine vor fi cei care susţin pe fiecare candidat în parte, ce oameni au în jurul lor. Va fi însă o competiţie deschisă care sper să se desfăşoare pe nişte principii care să lase într-adevăr o impresie plăcută”.

Morega este istorie

Rep.: În opinia dumneavoastră, mai poate fostul preşedinte Morega să facă jocurile în PNL Gorj?

C.B.: “Morega, fostul preşedinte, este acum parlamentar de Gorj, după părerea mea este deja istorie, nu mai are astfel rost să mai facem trimitere la el. S-a închis o pagină în acest sens, cu bune şi cu rele. Sunt lucruri care trebuie recunoscute, s-a construit în această perioadă de aproape cinci ani de zile, rezultatele au fost pe un trend ascendent şi asta cred eu că obligă viitoarea conducere a PNL Gorj de a continua această ascensiune. Dacă nu se va atinge acest target pe care îl dorim cu toţii, atunci noua conducere va avea o problemă. Aşa cum toţi avem însă dreptul la opinie, aşa şi dânsul poate susţine pe cineva”.

Rep.: Dacă ar fi să îi convingeţi pe ceilalţi edili ai PNL Gorj, dar şi pe alţi consilieri ai partidului să îl voteze pe Angheloiu ce le-aţi transmite?

C.B.: ,,Cred că foarte important este ca toţi să vadă proiectul lui Radu Angheloiu, şi noi facem eforturi ca acesta să fie cunoscut de toţi delegaţii care îşi vor da votul pe 4 septembrie. Apoi argumentele lui Radu Angheloiu sunt foarte importante, privind dorinţa sa de a prelua şefia PNL Gorj, iar colegii mei ar trebui să le audă. Radu Angheloiu are, de altfel, şi nişte soluţii, bine ancorate în realitate, cu privire la problemele cu care se confruntă comunităţile locale. Cred că este timpul să ne îndreptăm atenţia spre oameni care pot să construiască, care se pot aşeza fără nici un fel de prejudecăţi, la masă, ca să caute soluţii. Sunt numeroase probleme cu care se confruntă societatea românească, iar soluţiile pot veni şi de jos de la administraţiile publice locale.

Rep.: Ce credeţi că vor liberalii gorjeni de la noul preşedinte?

C.B.: ,,Vor un om de echipă, care să construiască în jurul lui un proiect politic care să răspundă în general la problemele cetăţenilor. Îmi doresc şi eu ca cei care îşi vor da votul pe 4 septembrie să voteze în cunoştinţă de cauză, să analizeze bine, să voteze cum le dictează conştiinţa lăsând însă la o parte orice factori subiectivi”.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here