Primarul din Borăscu, sprijinit de Călinoiu

189

primar borascuConstantin Ţucu, edilul comunei Borăscu, este foarte apreciat de consăteni, dovadă stând faptul că din anul 1996 a tot fost ales primar, chiar din primul tur, în acest moment aflându-se la al patrulea mandat. În acest moment, Ţucu este ocupat cu proiectele de infrastructură, apă şi canalizare pe care doreşte să le finalizeze cât mai repede.

Primarul din Borăscu se declară foarte mulţumit de relaţia profesională pe care a avut-o cu senatorul şi deputatul de pe colegiul său şi anume, Ion Ruşeţ respectiv Constantin Severus Militaru şi spune că fără ajutorul preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, multe dintre proiecte nu ar fi fost posibile. Edilul comunei Borăscu, Constantin Ţucu nici nu mai ştie numărul proiectelor pe care le-a realizat de-a lungul celor 15 ani de când conduce comuna. Fie că este vorba de către renovarea şcolilor, de reabilitare, de asfaltarea unui drum sau probleme de mediu, edilul a încercat să le rezolve pe toate şi să facă din comuna sa una europeană. Ţucu a deţinut funcţia de vice-primar al comunei Borăscu din anul 1992 până în 1996, atunci când a fost ales primar. Şi de atunci, a mai fost pus în această funcţie de trei ori, acum aflându-se la al patrulea mandat. Se mândreşte cu faptul că este apreciat de către cetăţenii pe care îi conduce şi spune că de fiecare dată a fost ales ca primar chiar din primul tur.

„E prematur să spun dacă voi mai candida”

Nu ştie dacă va mai candida, dar este convins că dacă o va mai face, va rămâne fidel partidului social-demorcat, al cărui membru este din anul 1993, anul acesta sărbătorind majoratul de când a intrat în acest partid. „E prematur să spun dacă voi mai candida, nu m-am hotărât încă. Eu de fiecare dată, înainte de a-mi depune candidatura, cer acordul electoratului. O să vorbesc şi cu consătenii mei să văd dacă ei mai vor să le conduc comuna”, a declarat edilul comunei Borăscu. Însă, pe de altă parte, nu ar vrea să lase proiectele pe care le-a început pe mâna altcuiva. „Lucrurile începute, nu trebuie lăsate niciodată neterminate”, a mai adăugat Ţucu.

Ajutat de Ion Călinoiu

În demersurile sale de a le oferi locuitorilor din comuna Borăscu un trai cât mai bun, primarul Ţucu a fost ajutat tot timpul de către Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Nici senatorul şi deputatul de pe colegiul 4, Ion Ruşet şi Constantin Severus Militaru nu au rămas indiferenţi la probleme primarului. „De fiecare dată când le-am cerut ajutor, Ruşeţ şi Militaru mi-au oferit sprijinul, mi-au înţeles doleanţele. Au trecut de multe ori prin comună, au vorbit cu consătenii, au încercat să le rezolve problemele. Dar cel mai mult m-a ajutat preşedintele Ion Călinoiu. Cu proiectul de infrastructură, cu proiectul de apă şi canalizare, cu un alt proiect de modernizare a drumurilor agricole, ne-a ajutat foarte mult. A fost înţelegător, ne-a oferit sprijin financiar”, a declarat edilul. Unul dintre proiectele care nu ar fi fost posibile fără ajutorul lui Călinoiu, este asflatarea cu 3,4 kilometri de drum ce leagă judeţul Gorj de judeţul Mehedinţi.

Proiect de infrastructură, în licitaţie

Pe ordinea de zi a primarului, se află un proiect de infrastructură, care a fost depus la Minister şi a primit aprobare. Acesta constă în asfaltarea cu peste 10 kilometri de drum, în trei sate. „Am depus la Minister documentaţia necesară pentru aprobarea de asfaltare a 10.007 kilometri de drum. Licitaţia pentru acest proiect va avea loc în data de 29 iunie, la Bucureşti. Asfaltarea se va face în satul Miluţa, Scoruşu şi se va face şi legătura dintre Borăscu şi Biserica din Valea Mare”, a mai declarat primarul. Acesta a mai reuşit şi canalizarea râului Jilţ, iar pentru lucrări de interes local, spune că a fost ajutat de Complexul Turceni cu utilaje şi forţă de muncă. Un alt proiect depus de către edil vizează modernizarea drumurilor agricole. „Am depus un proiect pentru modernizarea drumurilor agricole. Vreau ca utilajele de mare tonaj, să nu mai meargă pe drumurile judeţene pentru că sunt grele şi drumul are de suferit. Tarlaua pe care vrem să facem acest drum este paralelă cu drumul judeţean şi va avea 8 kilometri”, a mai adăugat primarul.

Proiecte pentru mediu

Anul acesta, primarul a dorit ca locuitorii din Borăscu să se poată bucura şi de un mediu mai curat. Pentru aceasta, edilul a cumpărat 800 de pubele, second-hand, pentru care a dat 8.000 de euro. Până în acest moment, 650 de oameni au semnat contractul cu primăria, pentru ca o firmă de salubrizare din Turceni să vină în fiecare zi de luni pentru a ridica deşeurile. Primarul se mai mândreşte şi cu resfinţirea Bisericii din Valea Mare, care a fost făcută pe 15 mai de către Mitopolitul Olteniei. Din fonduri proprii, Ţucu a reuşit să finalizeze un pod, iar în fiecare an, peste 400 de metri de drum au fost asfaltaţi. Nemulţumirea edilului din Borăscu este că prin hotărârile de guvern, primăria pe care o conduce nu a primit nici un ban.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here