Primarul din Bălești, nevoit să returneze sporuri de 70.000 de lei

309

Viață grea pentru edilul din Bălești, aflat la al treilea mandat în fruntea comunei, Curtea de Conturi imputându-i lui Aristică Paicu faptul că în anii trecuți și-ar fi acordat nelegal un spor de dificultate și altul de dispozitiv care l-au ajutat să încaseze 70.000 de lei în plus, pe lângă salariu.

Sporurile au fost acordate în baza unor prevederi legale, primarul spunând că a consultat în acest sens inclusiv Prefectura Gorj, care și-a dat avizul de legalitate fără nici un fel de problemă. Avizele luate pentru ca acordarea sporurilor să fie legală i-au permis edilului să beneficieze de un supliment de 25% din salariu ca spor de dispozitiv și încă 50% ca spor de dificultate.
Ultimul dintre ele naște și cele mai multe discuții pentru că „dificultatea” pe care o invocă edilul în mandatul său sunt înjurăturile pe care le primește de la oameni atunci când aceștia au probleme mai ales în retrocedarea terenurilor. „Întotdeauna sunt două părți într-un proces de retrocedare și automat una dintre ele pierde. Aia te înjură cu siguranță și sunt oameni care te înjură și în birou. Nu ar fi asta o problemă, dar se lucrează în stres în Comisia Locală de retrocedare și toți membrii comisiei primeau acel spor, iar la un moment dat s-a decis ca el să se acorde și pentru primar și viceprimar”, spune Paicu.
Acum, și primarul, și viceprimarul au de returnat banii înapoi, asta dacă nu câștigă la instanță procesul prin care au contestat raportul Curții de Conturi și sumele ce le sunt imputate. Până să termine însă cu procesul va mai trece ceva vreme, suficient cât să mai primească eventual niște înjurături, deși, prin localitate, oamenii spun că nimeni nu-l înjură pe primar. Din contră, sătenii spun că îl respectă pe primar tocmai pentru că a făcut anumite lucruri pentru Bălești. „Nu am auzit să-l înjure cineva pentru că, față de alții, el chiar a făcut pentru comună ceva. Că a luat banii ăia, nu știu, nu am auzit până acum, dar de înjurat sigur nu-l înjură. Eventual îl înjură cei care vor să-i ia locul ca să primească ei banii lui. Asta se poate și, în plus, la așa bani, și eu m-aș lăsa înjurat. Aș lua banii și m-aș face că nu aud”, spunea ieri unul dintre localnici mirat că un spor de dificultate îi putea aduce totuși edilului o majorare substanțială a salariului.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here