Primarul de Văgiulești, cu dosar penal pentru furt de lemne! Ancheta bate pasul pe loc de doi ani și jumătate

2835

Constantin Pîrjol, edilul comunei Văgiulești, este cercetat din iarna lui 2017 în dosarul penal nr.1483/2016 pentru sustragere de material lemnos. Dosarul se află de atunci, spune unul dintre denunțători, în cercetarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru și a Poliției Rurale nr.3 Motru, dar ancheta bate pasul pe loc, asta deși edilul este acuzat de furtul a cinci cioate în diametru cuprins fiecare între 38 și 45 de centimetri. Primarul a fost de altfel prins, în noaptea de 20 noiembrie 2016, cu lemnele stivuite lângă cabana proprie, deținută în punctul ,,Valea lui Semen”, sat Cîrciu, iar potrivit procesului verbal întocmit cu această ocazie, acestea erau tăiate proaspăt cu ferăstrăul mecanic. În ianuarie 2017, Pîrjol era urmărit penal în acest dosar al cărei finalizare trenează de prea mult timp, în timp ce denunțătorii spun că nu au fost informați de cursul anchetei de care bănuiesc chiar că ar fi închisă.

•Pădurea localnicilor, deposedată de cel care trebuie să păzească interesul cetățenilor
•Trei denunțători, cu poliția acasă la presupusul vinovat
•Lemnele, puse la scuteală lângă cabană
•Mai multe anchete polițienești succesive pentru infracțiunea reclamată în noiembrie 2016
•Edilul nu răspunde! Poliția da!

Trei bărbați din comuna Văgiulești, sat Cîrciu, l-au denunțat în 20 noiembrie 2016 pe primarul comunei, Constantin Pîrjol, la Poliție, apelând la 112, după ce l-ar fi văzut pe acesta trăgând din pădurea satului mai multe lemne, cu tractorul proprietate personală. Acesta, spun denunțătorii, ar fi transportat atunci lemnele la cabana proprie, pe care o deține pe raza satului Cîrciu. Oamenii, însoțiți de polițiștii Țuțuc și Ionete, ajunși după apelul pe 112, s-au deplasat la cabana primarului și au văzut toți lemnele stivuite lângă cabană. Organele de poliție și cei trei denunțători au vrut să măsoare lemnele de lângă cabana edilului, dar primarul Pîrjol nu le-a permis în acea noapte, pe motivația că acestea se află pe proprietatea personală, spune acum unul dintre martori.
Cu această ocazie, la fața locului s-a încheiat un proces verbal, unde s-a menționat cum au fost duse lemnele, adică târâș din pădurea care nu aparținea primarului, s-a constatat în document existența cioatelor lângă cabană și chiar refuzul proprietarului de a permite măsurarea lemnelor. O filă din procesul verbal respectiv a dispărut însă de la dosarul penal aflat la Parchetul Motru.

Șeful postului de poliție din Văgiulești, implicat în anchetă!
Deși polițiștii au promis că vor reveni dimineață pentru continuarea cercetărilor, acest lucru nu s-a întâmplat.
Denunțătorii s-au văzut obligați să sune la Poliția Motru și au sesizat acest lucru, a treia zi venind însă la fața locului agentul de poliție Daniel Diaconița. De data aceasta, la proprietatea primarului a ajuns și șeful postului de poliție din Văgiulești, Nicolae Ceușescu, și s-a încheiat un alt proces verbal unde s-a constatat că lemnele găsite în prima seară nu se mai aflau lângă cabană, ci fuseseră mutate la 200 de metri distanță, în mărăcini. Lemnele au fost măsurate de agentul de poliție Ceușescu. Despre anchetă, la solicitarea Gorjeanul, Ceușescu și-a adus aminte, ieri, parțial. A menționat doar că la ceva vreme după constituirea dosarului acesta a fost mutat la Poliția Rurală nr.3 Motru.

Lemnele rămase, depozitate la postul de poliție
Unul dintre denunțători, mai exact Petre Cârligeru, povestește că la o zi după întocmirea procesului verbal cu numărul doi, la fața locului s-a prezentat un alt agent de poliție de la Motru, un anume Mihăilă. Acesta ar fi anchetat, din nou, cauza și a făcut un nou proces verbal, subliniind în cuprinsul acestuia că s-au găsit lemnele tăiate, la o distanță de 50 de metri de cele două bucăți, care au fost luate cu mașina de poliție și transportate la postul de Poliție Văgiulești.
Denunțătorul Cârligeru spune că a fost informat de începerea urmăririi penale împotriva primarului abia în ianuarie 2017, dar de atunci ancheta a bătut pasul pe loc, pe motiv că edilul nu și-a recunoscut faptele.
,,Am solicitat și IPJ Gorj, în scris și în audiență, să grăbească ancheta în acest caz, asta deoarece nu este posibil ca o astfel de investigație să dureze doi ani și jumătate fără un rezultat plauzibil. Am cerut chiar reluarea cercetărilor dacă cumva, prin absurd, dosarul s-a închis între timp. Mă aștept și la asta…Vă spun exact însă, noi, eu și încă doi cetățeni, l-am găsi pe Pîrjol cu lemnele lângă cabană, după ce l-am văzut de unde le-a luat și cum le-a cărat, dar primarul nu a recunoscut nici atunci, nici în prezent că s-ar face vinovat de faptă. Acest primar nu s-a limitat doar la a sustrage lemne de pe proprietatea cetățenilor, ci chiar el vinde prin sat, cu mașina personală. Din păcate, poliția se face că nu vede”, a declarat denunțătorul Petre Cârligeru.Din păcate, în ciuda unor încercări repetate de a-l contacta pe edilul acuzat, primarul de Văgiulești nu a putut fi găsit pentru un punct de vedere legat de acuzațiile care i se aduc și de dosarul penal 1483/2016.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here