Primarul de Tismana: ,,Oborul de gloabe e autorizat! Nu era pregătit însă pentru 40 de vaci cu viței”!

2541

Marian Slivilescu, primarul de Tismana, a explicat astăzi situația bovinelor aduse și ținute câteva zile, în oborul de gloabe din localitate. Potrivit edilului local, animalele ar aparține unor crescători din Godinești și ar fi fost găsite în Celei, motiv pentru care proprietarii de terenuri le-ar fi adus în acel spațiu care a fost concesionat Asociației Vânăta. Primarul de Tismana susține că spațiu este autorizat din 2017 de către Consiliul Local, dar era pregătit să adăpostească doar 15 animale, nicidecum 40 de vaci cu vițeii după ele. Din acest motiv, au apărut problemele reclamate de proprietari. Pentru ținerea animalelor în oborul ce funcționează în același spațiu ca și târgul săptămânal din Tismana, proprietarii au plătit 690 de lei. 

,,Noi am concesionat 800 de metri din cei 3000 de mp care sunt acolo la târgul săptămânal Asociației Vânăta care a concesionat și islazul comunal. Asociația are organizat acolo un obor de gloabe cu 15 locuri. Cert este că spațiul nu era pregătit pentru 40 de vaci cu vițeii după ele și nu a fost corect să le lase libere în acel spațiu. În rest au avut apă și mâncare. Spațiul este autorizat de Consiliul Local Tismana și de DSV, de altfel doi inspectori au fost la fața locului și au considerat că sunt condiții în oborul de gloabe. Animalele au fost luate deja de proprietari de acolo, este vorba de niște persoane din Godinești, iar vacile au fost găsite pe terenurile oamenilor din Celei, aceștia fiind cei care le-au adus la obor. Am cerut DSV identificarea animalelor iar apoi voi amenda proprietarii cu 100 de lei pe cap de bovină, pentru că legea îmi permite acest lucru”, a declarat primarul de Tismana.

Edilul local susține că va face o intrare separată pentru oborul de gloabe, care funcționează în același perimetru cu târgul săptămânal, considerând că animalele nu au fost afectate stând în acel loc, câteva zile. Proprietarii au arătat însă cu filmări și fotografii că vacile cu vițeii stăteau în obor, în apă, neîngrijite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here