Primarul de Stăneşti ţine de vicele liberal: “Văduva a atacat destituirea în instanţă, până la o hotărâre definitivă îşi continuă activitatea”

488

Vasile Pîrvulescu, primarul PSD de Stăneşti, continuă să facă echipă la cârma instituţiei publice cu viceprimarul PNL, destituit prin hotărâre a Consiliului Local, în luna iunie. De altfel, încă de a doua zi după destituire, liberalul Constantin Văduva şi-a văzut de activitate la primărie, fiind remunerat normal de către instituţie, deşi la momentul respectiv acesta nici măcar nu acţionase Consiliul Local Stăneşti în judecată pentru anularea hotărârii de schimbare a sa din funcţie. Deşi situaţia este ieşită din comun, primarul pare detaşat de nemulţumirea consilierilor locali şi a cetăţenilor care îl văd pe Văduva zilnic la primărie, deşi acesta legal nu mai ocupă funcţia în cauză. Mai mult, edilul îl susţine pe scaun pe Văduva, motivând că îl va trimite acasă doar dacă instanţa va hotărî că CL, şi el cu probleme, are câştig de cauză. Primarul a declarat, ieri, că nu cunoaşte în ce stadiu se află procesul vicelui cu CL, deşi încă de la finalul lunii trecute Văduva a pierdut pe fond cererea de suspendare a executării hotărârii sale de destituire din funcţie.

USL-ul trăieşte încă la Stăneşti, comuna în care primarul PSD nu vrea să se despartă de viceprimarul PNL, chiar dacă Consiliul Local a hotărât asta, iar demersul în instanţă a liberalului a fost pierdut deja pe fond. De altfel, edilul Vasile Pîrvulescu nici nu se mai fereşte să-şi arate susţinerea faţă de liberalul Constantin Văduva, explicând neafectat, ieri, că al său fost coleg de USL îşi continuă activitatea nestingherit la primărie chiar din momentul excluderii sale. Dacă edilul a recunoscut că Văduva este şi plătit pentru serviciile sale, deşi este exclus de CL, viceprimarul s-a ferit să recunoască public că, în ciuda pierderii funcţiei, el merge zilnic la muncă ca şi cum în cazul său nu s-ar fi întâmplat nimic.
“Am viceprimar, în continuare, pe Constantin Văduva. Vicele a fost exclus, dar se judecă în instanţă cu Consiliul Local. Până nu are o hotărâre definitivă nu pot să-l trimit acasă. Eu nu ştiu în ce stadiu este procesul, dar o să îmi prezinte vicele hotărârea când o va avea”, a declarat primarul de Stăneşti, menţionând că atribuţiile lui Văduva în primărie au rămas neschimbate. “Vicele a fost destituit de un Consiliu Local dizolvat”, a completat Pîrvulescu cu menţiunea că hotărârile CL, pe timpul procesului legat de dizolvare, nu sunt lovite însă de nulitate.

Văduva, perdant pe fond
Astfel, deşi este destituit în iunie, abia pe 10 iulie Văduva se adresează Tribunalului Gorj cu o cerere de suspendare de executare a actului administrativ. Deja la al doilea termen, Văduva pierde procesul cu Consiliul Local Stăneşti şi cu Instituţia Prefectului, instanţa stabilind să respingă cererea fostului viceprimar pe 29 iulie. Abia pe 6 august Văduva face recurs, instanţa nestabilind încă un termen în acest proces.
În ciuda pierderii procesului pe fond, Văduva mai deschide unul la Tribunalul Gorj solicitând anularea hotărârii de CL, acesta fiind un alt tertip pentru a nu pleca de la primărie.

facs stanestiPrimarul, preocupat de proiectele cu fonduri europene!
Situaţia vicelui îl preocupă însă prea puţin pe primarul de Stăneşti, acesta declarând că vicele le-ar sta în gât doar unora dintre consilieri şi cam atât. “Problema asta cu vicele mă interesează mai puţin. Pentru mine sunt importante proiectele europene, vreau să fac un drum, căminul cultural şi centrul de informare turistică. Ştiu că am un CL ostil, dar nu am ce face, pentru că sigur nu se vor mai organiza alegeri până la viitoarele locale”, a conchis Pîrvulescu.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Care consiliu l a demis pe vice ? Consiliul Local Stanesti nu mai functioneaza din 09 iunie 2015 cand a fost dizolvat prin hotarare definitiva a Tribunalului Gorj. Asta de ce n-o publicati ? Care din consilierii locali va plateste sa denigrati comuna ? Bicheru cu AXACARM sau cu ce firme mai are el sub protectia lui Caragea si a DSV ului ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here