Primarul de Motru, o primă victorie în litigiul legat de mărirea taxelor și a impozitelor! Decizia, suspendată

3544

Procesul inițiat de Primăria Motru împotriva deciziei Curții de Conturi, care impunea UAT-ului o majorare a taxelor și impozitelor locale la nivelul maxim pentru anul 2019, urmare a nemajorării taxelor cu indicele de inflație, eroare a fostei conduceri a instituției, a fost suspendat. Procesul a fost pierdut de UAT inițial la instanță, dar la Tribunalul Gorj s-a obținut, recent, o victorie, în sensul că procesul s-a suspendat, mai exact punerea în aplicare a deciziei de majorare a Curții de Conturi, până când speța nu este analizată și tranșată de Curtea Constituțională.

Decizia vine în contextul în care Primăria Motru încearcă să sprijine cetățenii să nu plătească aceste măriri, care se datorează unei greșeli administrative a fostei conduceri.
Mai exact, se dorește evitarea acestor majorări, de ordinul miliardelor, atât de către cetățeni, cât și de persoane juridice, care nu au nicio vină că fosta administrație nu a majorat taxele și impozitele cu indicele de inflație, lucru care a dus la împovărarea cetățenilor prin mărirea de taxe și impozite pentru 2019. Este o primă victorie, care va fi tranșată în luni sau chiar într-un an de zile.
Ar fi un lucru benefic pentru populație, primăria și conducerea instituției făcând tot posibilul ca cetățenii să nu fie încărcați cu taxe și impozite mărite, din vina și din eroarea administrativă din trecut.
A.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here