Primarul de Leleşti, acuzat că a scuipat un tânăr fermier

601

Marian Rotaru, primarul din Leleşti, a fost implicat miercuri după-amiaza, într-o altercaţie cu un localnic, deţinător al unei ferme de capre. Totul, după ce fermierul, Silviu Popeangă, l-ar fi reclamat pe edil că vrea abuziv să-i demoleze stâna, situată pe raza comunei pe terenul proprietate a crescătorului de animale. Primarul, ajuns la poarta fermierului, i-a reproşat, miercuri, supărat că nu va sta cu mâinile în sân şi îl va lăsa fără fermă. Între cei doi a avut loc un schimb de replici finalizate de Rotaru cu un scuipat pe obrazul fermierului. Acesta a sunat la 112 reclamând că Rotaru l-a scuipat şi l-a înjurat, iar la locuinţa sa au venit doi poliţişti din comună, culmea, însoţiţi chiar de primarul reclamat.

În faţa poliţiştilor, Rotaru nu a recunoscut incidentul, chiar a menţionat că nu l-ar fi scuipat pe Silviu Popeangă, singura persoană care a asistat la evenimentul neplăcut spunând organelor de ordine că nu a văzut nimic. Cea care a preferat să îi ia partea primarului Rotaru este chiar fosta consilieră personală a sa, Monica Andronie, fiică a fostei primăriţe de Scoarţa, Mioara Andronie. De altfel, mama tinerei a fost acuzată recent, de un localnic din Târgu-Jiu, că ar fi plătit angajarea în cauză atât în bani, cât şi în bijuterii de aur, care au ajuns atât la edilul în exerciţiu, cât şi la soţia acestuia. Între timp, consiliera a fost angajată în primărie pe perioadă nedeterminată, ea fiind în prezent asistent social la Primăria Leleşti. “Singura care a văzut ieşirea primarului Rotaru şi faptul că m-a scuipat, lucru care nu face cinste funcţiei sale, a fost tocmai subalterna sa Monica Andronie, care, cum mă şi aşteptam, a minţit în faţa poliţiştilor, cum că nu a văzut nimic. Ar fi fost culmea să spună adevărul atât timp cât este la mâna primarului care este şeful său”, a declarat Silviu Popeangă.

silviu popeangaPrimarul a luat avertisment!
Acesta povesteşte că poliţiştii i-au dat tot lui o amendă în valoare de 300 de lei, pentru că a apelat în mod incorect la 112 şi pentru că tot el l-ar fi înjurat pe Marian Rotaru. Edilul a primit şi el un avertisment, potrivit poliţiştilor, fiind considerat şi el parţial vinovat pentru conflictul cu localnicul Popeangă.

Neînţelegerile dintre fermier şi primarul din Leleşti au apărut după ce tânărul crescător de animale a făcut cerere de concesionare a islazului comunal, acesta fiind singurul care se încadra în cerinţe. După ce edilul ar mai fi convins un fermier din altă comună să depună cerere pentru a-l face pe Popeangă să piardă solicitarea, în final Rotaru a anulat procedura de încredinţare a islazului comunal.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here