Primarul cu chef de bani – Voica pune taxă de intrare în „staţiunea” Săcelu

440
Turiştii care vor merge vara viitoare la Săcelu vor trebui să plătească o taxă de staţiune de 10 lei/zi. Decizia a fost luată de consilierii locali, la propunerea primarului Ion Voica. Edilul spune că are nevoie de o asemenea taxă pentru a face rost de bani cu care să achite salariile angajaţilor de la Primărie.

Voica afirmă că nu acceptă ca turiştii să plătească taxă doar la intrarea în bazinele cu apă sulfuroasă şi declară că, în baza hotărârii luate acum, va instala o barieră la podul de acces în staţiune. „Probabil va fi o barieră la podul de acces în staţiune şi acolo va fi încasată taxa, nu am decis încă toate amănuntele, important este că a fost votată”, afirmă primarul, care e convins că, astfel, a rezolvat o importantă sursă de finanţare a bugetului local.

Staţiunea Săcelu este administrată de Societatea Naţională a Lignitului, administratorul Nicolae Rotaru afirmând că primarul „nu este normal” când impune o asemenea taxă. Rotaru şi Voica sunt în conflict de mai mult timp, iar reprezentantul staţiunii afirmă că Primăria Săcelu nu l-a ajutat cu nimic pentru a putea pretinde vreun leu de la turiştii care vin vara la băi. Prefectul Liviu Andrei a precizat că nu găseşte firească o astfel de taxă, el menţionând însă că, dacă hotărârea este legală, Prefectura nu va avea motive ca s-o conteste în instanţă. „Dacă voi aprecia că hotărârea nu este legală, o vom ataca la contenciosul administrativ, dacă nu, nu ştiu ce putem face pentru că atunci hotărârea lor va fi una perfectă. Oricum, personal, apreciez că Săcelu nu e Mamaia şi cred că n-o să mai vină nimeni pe acolo dacă va trebui plătită o asemenea taxă”, declară Andrei.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here