Primarul comunei Telești a demisionat! Prefectul a emis ordinul de încetare al mandatului!

289

Romulus Bîldea, primarul PSD al comunei Telești, și-a dat astăzi demisia din funcție. Acesta a înaintat actul atât Consiliului Local cât și Instituției Prefectului Județului Gorj, fără a-și motiva gestul. Edilul a demisionat însă deoarece a pierdut ieri, definitiv, procesul cu ANI, care îl declarase incompatibil în funcție. La Telești s-a întrunit azi, de urgență, Consiliul Local, primar interimar fiind numit viceprimarul localității. Prefectura Gorj va anunța AEP și Guvernul României pentru a stabili data alegerilor din această localitate pentru funcția de primar. Demisia primarului Bîldea a fost confirmată de șeful Liviu Diaconescu, șeful Serviciului Legalitate din cadrul Prefecturii Gorj. ,,Într-adevăr primarul de Telești a demisionat dar nu cunoaștem motivele pentru care a făcut asta. Dânsul și-a înaintat astăzi demisia din funcția de primar, fără motivații, atât prefectului cât și Consiliului Local Telești. Ambele instituții au luat act de solicitarea lui Bîldea iar prefectul, în urmă cu puțin timp, a și emis 0rdinul de încetare al mandatului de primar al acestuia. Atribuțiile de primar în Telești vor fi preluate de viceprimarul în exercițiu. Prefectura Gorj va informa AEP și Guvernul României pentru cele întâmplate astăzi și va aștepta stabilirea datei în care vor avea loc iarăși alegeri pentru funcția de primar al acestei localități”, a declarat Liviu Diaconescu pentru Gorjeanul. 

Romulus Bîldea a fost declarat incompatibil de ANI și a pierdut procesul la Curtea de Apel Craiova. Ieri, Înalta Curte ,,a respins recursul declarat de Bîldea Romulus împotriva Sentinţei nr. 453 din 10 decembrie 2014 a Curţii de Apel Craiova – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat”. Sentința este definitivă.

Bîldea este incompatibil deoarece a fost reprezentant al comunei în Adunarea Generală a Acționarilor de la Teleaqa Serv SRL (începând cu data de 22 decembrie 2009), dar și reprezentant al comunei în AGA a SC CTC Desalubris SRL (începând cu data de 26 iulie 2010). În plus, conform ANI, primarul s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar  și a fost și comerciant persoană fizică în cadrul Bîldea Romulus PFA (20 octombrie 2010 – 17 iulie 2012). Edilul a mai fost și comerciant persoană fizică în cadrul Întreprinderii Individuale Bâldea Florica (17 iunie 2008 – 28 august 2013), afacerile în care s-a implicat dăunându-i grav la mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here