Primarul Cârstea: „Puterea e reprezentată de colectivitatea din fiecare comunitate”

551

Pag 8-9Deşi se află la cel de-al treilea mandat de primar al comunei Hurezani, Gheorghe Cârstea nu se lasă şi are încredere că la alegerile locale de anul viitor, tot el va ieşi învingător şi va ţine frâiele comunei încă patru ani.

Deşi este membru al PSD, primarul comunei Hurezani recunoaşte că cel care l-a ajutat în mod deosebit cu derularea proiectelor pe programe europene a fost deputatul Cosmin Popescu, astfel că Hurezaniul s-a dezvoltat destul de mult în ultimii trei ani, în primul rând datorită unei bune informări şi comunicări. „Legătura informaţională între autoritatea locală din Hurezani şi Ministerul Dezvoltării prin care ni s-a alocat fonduri spre a dezvolta comuna a fost asigurată prin deputatul Cosmin Popescu. El reprezintă colectivitatea din comunitatea comunei Hurezani”, a declarat edilul Gheorghe Cârstea.

Proiecte de miliarde

Primarul spune că îşi doreşte să mai obţină un nou mandat de primar deoarece are o serie de proiecte de continuat. „Merg pe mâna aceluiaşi partid şi a norocului. În opinia mea, puterea e reprezentată de colectivitatea din fiecare comunitate, iar eu mă supun acestei puteri”, a precizat Cârstea. Printre proiectele derulate în comuna Hurezani se numără asfaltarea a 11 kilometri de drum, proiect de circa 100 de miliarde de lei vechi, realizarea a 8,5 kilometri de reţele de canalizare cu o valoarea de 80 de miliarde ROL, precum şi reabilitarea Căminului Cultural, proiect de aproape 12 miliarde de lei vechi, depus acum o lună la Ministerul Dezvoltării. „Am de gând să modernizez în această vară şi grupurile sanitare de la Şcoala Primară Busuioci şi de la grădiniţa din centrul comunei. De asemenea, am primit aprobare de la Mitropolia Olteniei ca biserica-monument istoric din comună să devină aşezământ monahal. În acest caz, s-a realizat studiul de fezabilitate şi acum aştept să intrăm pe un program de reabilitare al monumentelor istorice, derulat de Guvern”, a mai spus primarul de la Hurezani.

Are şi posturi vacante

Pentru noul mandat pe care este sigur că îl va obţine, Gheorghe Cârstea îşi doreşte mai multă autonomie pentru autorităţile publice locale pentru a face ce este mai bine pentru localitate şi comunitate. Deşi a trecut aproape un an de când salariaţii din primărie s-au ales cu tăieri salariale de 25%, salariaţii din administraţia publică a Hurezaniului nu se plâng, şi îşi continuă activitatea, deşi şi-ar mai dori câţiva colegi în plus. „Nu vrem să ne plângem că avem probleme. Ne descurcăm aşa cum putem şi cu banii pe care îi avem. Totuşi, sunt zile când o persoană lucrează şi mai mult, deoarece avem posturi vacante şi personal lipsă. La ora actuală, în cadrul Primăriei Hurezani îşi desfăşoară activitatea un număr de douăzeci de angajaţi, şi avem posturi vacante la birourile de Impozite şi Taxe Locale, precum şi la Achiziţii Publice”, a adăugat primarul Gheorghe Cârstea.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here