Primarul care anunţă ploaia

263

dumitru-galceavaÎn Turceni, locuitorii oraşului sunt mai informaţi cu privire la starea vremii decât oricare alţi oameni care stau în alte zone. Şi asta pentru că noul primar s-a gândit că n-ar fi rău dacă ar avertiza populaţia cu privire la fenomenele meteorologice, cu un SMS. Dumitru Gîlceavă a fost ales în 10 iunie primar al oraşului Turceni, până atunci îndeplinind funcţia de viceprimar.

Primarul oraşului Turceni, Dumitru Gîlceavă este edilul din România care anunţă ploaia. De exemplu, în urmă cu 2 zile, oamenii din Turceni au fost informaţi, prin mesaje trimise de pe telefonul mobil al primarului cu privire la avertizarea cod galben de vijelii, ploi şi descărcări electrice. Dar, de unde a pornit totul? În campania electorală, Dumitru Gîlceavă, candidat al USL la Primăria Turceni a mers din poartă în poartă pentru a le cere oamenilor votul. Atunci le-a solicitat şi numerele de telefon pentru a-i anunţa apoi de toate întâlnirile electorale.

SMS: Vine ploaia!
După ce a ieşit primar, acesta s-a gândit să păstreze legătura cu cetăţeanul şi, pentru început, foloseşte această relaţie pentru a le comunica avertizările meteorologice. „Anunţ: avertizare cod galben de vijelii, ploi şi descărcări electrice începând de azi, orele 18,00 până mâine orele 18,00. Primar Gîlceavă”. Aşa arată SMS-urile primarului către locuitorii din Turceni.

Paza bună, trece primejdia rea!
Edilul spune că, de cele mai multe ori, oamenii sunt ocupaţi cu alte treburi, la câmp, la serviciu şi nu au timp să privească la televizor sau să asculte radio, de acolo de unde el îşi ia informaţiile cu privire la avertizările de vreme rea. Aşa că nu i-a fost deloc greu să formeze un grup pe telefonul mobil cu cetăţenii oraşului, iar în caz de avertizări meteo să-i anunţe. Dumitru Gîlceavă speră că dacă populaţia este pregătită din timp de furtună sau alte fenomene meteo extreme, nenorocirile pot fi evitate. Mesajele s-au dovedit eficiente, iar primarul care anunţă ploaia crede că a devenit deja îndrăgit în localitate.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here