Primarul Câmpeanu prezent la acţiune, Doi rătăciţi în Masivul Vîlcan, recuperaţi de salvamontişti

240

În ultima zi a lunii iulie, salvamontiştii gorjeni au fost solicitaţi să participe la o acţiune de recuperare a două persoane rătăcite în masivul Vîlcan. S-a acţionat din patru direcţii, trei dinspre judeţul Gorj şi una dinspre Hunedoara. În căutarea rătăciţilor a pornit şi Adi Câmpeanu, primarul comunei Runcu. Din fericire, oamenii au fost găsiţi teferi.

Sfârşit de săptămână solicitant pentru salvamontiştii gorjeni. Vineri, 31 iulie, ei au fost solicitaţi să intervină la o acţiune de căutare a unor rătăciţi. Două persoane din Lupeni se aflau rătăcite în masivul Vîlcan, fiind surprinse de furtună şi de noapte; una a reuşit să ajungă în zona vârfului Straja, de unde a fost recuperată de Salvamont Hunedoara – echipa Lupeni, iar cea de-a doua a fost găsită în zona Văii Cartianu. „S-a acţionat din patru direcţii, trei dinspre Judeţul Gorj şi una din Hunedoara. La acţiune au participat șase salvamontişti gorjeni, doi din Hunedoara , domnul primar al comunei Runcu, Adi Câmpeanu, un jandarm şi doi localnici din Schela. Acţiunea s-a încheiat la 22.30 când ultima persoană găsită a fost predată de către salvamontiştii gorjeni, în oraşul Vulcan, colegilor din Hunedoara”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

ziua Salvamont1 August – Ziua Salvamont, sărbătorită prin muncă
Pe 1 august s-a sărbătorit Ziua Naţională a Salvamontului Românesc.
Aşa cum s-au obişnuit, salvamontiştii au marcat şi această zi, la fel ca pe oricare alta, prin muncă. „Nu am sărbătorit în vreun fel festiv; practic, de asta am şi pus-o în plin sezon, să o marcăm prin muncă. Este greu să ne întâlnim din toată ţara să facem ceva festiv, aşa că am hotărât să o punem în vârful de sezon de vară şi să o marcăm ca eveniment”, a mărturisit şeful Salvamont Gorj.
Salvamontiştii sunt mereu la datorie, indiferent de zi sau de sezon. Astfel că ei nici nu ar fi avut cum să sărbătorească printr-o mare petrecere Ziua Naţională a Salvamontului Românesc, timp în care cineva ar fi putut să aibă nevoie de sprijinul lor. Aşa se face că salvamontiştii au muncit şi de ziua lor.
Noi le transmitem urări de bine, să aibă putere de muncă, să fie solicitaţi la cât mai puţine intervenţii, dar să salveze cât mai multe vieţi! „La mulţi ani, Salvamont!”
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here