Primarul Bobaru, dat afară din PNL

577

Biroul Permanent Judeţean al PNL Gorj, întrunit joi seara, a luat decizia radierii de drept din partid a primarului oraşului Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, şi a altor doi consilieri locali din comunele Padeş şi Văgiuleşti.
„Domnul Bobaru, chiar înaintea campaniei, a fost prezent la o conferinţă de presă a PSD, alături de liderii PSD, mulţumindu-le pentru nimic, pentru că eu nu ştiu şi nu poate nici măcar un cetăţean din Bumbeşti-Jiu să-mi spună ce a făcut PSD pentru Bumbeşti-Jiu ca să meargă vreun primar PNL sau orice alt edil să mulţumească conducerii PSD. Nu mai spun că acea imagine a făcut, pur şi simplu, înconjurul ţării, contribuind la un avantaj pentru adversarii politici. De asemenea, în timpul campaniei, domnul Bobaru a făcut o vizită în Uzina Mecanică Sadu împreună cu domnul Bădălău. (…) Un alt aspect mai mult de procedură sau intern, de statut, care a stat la baza luării acestei decizii este faptul că domnul Bobaru nu a plătit cotizaţia la partid cred că de ani de zile, nu-mi aduc aminte să fi plătit vreodată, de fapt”, a declarat Dan Vîlceanu, preşedintele PNL Gorj.
Consilierii Viorel Nicolcioiu de la Padeş şi Nicuşor Golea de la Văgiuleşti au fost excluşi din partid pentru că nu şi-au plătit cotizaţia. „Am dizolvat birourile permanente locale din organizaţiile noastre din Turceni şi Bumbeşti Jiu, acolo unde rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor şi am avut şi alte situaţii, cum este cazul Bumbeştiului Jiu, în care, în campania electorală, au fost manifestări care nu au adus beneficii, ci daune PNL, şi am numit preşedinţi interimari şi la Turceni şi la Bumbeşti-Jiu”, a mai precizat Vîlceanu.
Cei doi consilieri radiaţi îşi pierd mandatele. Bobaru rămâne în funcţie, pentru că primarii, potrivit legii, îşi pierd calitatea de edil numai dacă părăsesc partidul din proprie iniţiativă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here