Primarul Bârcă are corigenţe şi n-a intrat la Bac

261

liceu barsestiDacă ai carte, ai parte! Aşa spune un proverb românesc, însă de multe ori acesta este contrazis de realitate. De exemplu un primar din Gorj, care s-a gândit la vârsta de 50 de ani să-şi continue studiile. Astăzi ar fi trebuit să susţină una dintre probele de la bacalaureat, însă, primarul a constatat că nu-i uşor să fii elev, descoperind că deţine şi câteva corigenţe. Una peste alta, Ion Bârcă a ajuns la concluzia că e mai uşor să ajungi primar decât să promovezi examenele la şcoală.

Ion Bârcă a fost reales primar al comunei Turburea din judeţul Gorj, iar pentru asta nu i-a trebuit multă carte. Edilul s-a gândit că ar da bine în faţa alegătorilor să-şi definitiveze studiile liceale. A reuşit să ajungă în clasa a 12-a la seral şi mai avea un hop pentru a termina liceul, doar că…. “Din discuţiile avute cu directorul de la Grupul Şcolar Bârseşti, primarul Bârcă nu s-a prezentat să-şi încheie situaţia şcolară şi a rămas cu situaţia neîncheiată. Concret, înseamnă că în această sesiune de examen de bacalaureat, domnul Bârcă nu poate participa. A fost în campanie electorală şi nu a avut timp să treacă pe la şcoală, să-şi dea lucrările ca să promoveze clasa a 12-a. Avem sesiune specială de bacalaureat în toamnă şi probabil că atunci se va prezenta, a declarat Ion Işfan, inspector şcolar adjunct.

Bârcă: Nu îţi trebuie şcoală să fii primar!

Primarul are şi el o explicaţie. “Da, am renunţat la şcoală. Păi, haide să vă spun ceva, asta cu şcoala a fost dintr-o ambiţie, dar nu le poţi face pe amândouă odată, şi şcoală şi primărie. M-a prins campania electorală, am avut de muncă aici, nu poţi lăsa o Primărie, o zi dacă o laşi se vede. Plus de asta am avut şi alegerile ăstea(sic!) pe cap, să faci secţiile. Nu cred că mă mai duc la bac sau să văd, să treacă zilele astea. Nu mai fac nici şcoală, nici facultate. Păi ce există facultate de primar, are vreun primar facultate de primar. Trebuie să fii bun organizator, eu am fost preşedinte de Cooperaţie şi n-am ieşit niciun ban lipsă. Asta a fost o ambiţie, soţia mea, fiica mea, m-au bătut la cap, haida, haida şi asta a fost toată chestia asta. Se duseseră prin sat şi spuneam că nu am liceul. Nu mi-am încheiat situaţia că nici nu m-am mai dus, nu am dat tezele”, a spus Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Mama primarului: “Când l-am dat eu la şcoală nu i-a plăcut, să înveţe acum!

Mama primarului este cea care îşi doreşte cel mai mult ca fiul ei să promoveze bacalaureatul. Are emoţii mari pentru liceanul-primar de 50 de ani. “E copilul meu şi am zis că trebuie să termine studiile. Şi cu şcoala mai este puţin şi o termină, stau cu gura pe el s-o termine, apoi facultatea. Asta este! Întâi să termine liceul şi apoi facultatea. Că asta trebuie, eu l-am învăţat tot timpul să se ducă la şcoală, să se realizeze. L-am văzut învăţând şi pe el şi împreună cu nora mea învaţă, ea este la facultate. Când l-am dat eu la şcoală, n-a vrut să înveţe, acum s-o termine el!”, a declarat Cristina Bârcă, mama primarului din Turburea.

Chiar dacă nu a promovat examenele la liceu, Ion Bârcă a reuşit să treacă un examen destul de important în care alegătorii au decis. Corigent la liceu, Bârcă a promovat, pentru a doua oară, în funcţia de primar al comunei Turburea. Acesta mai este şi vicepreşedinte al PDL Gorj.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here