Primarul Bălu schimbă biblioteca din Fărcăşeşti cu o sală de nunţi

243

sala-de-nunti-23Edilul interimar al comunei Fărcăşeşti, Dănuţ Bălu, a luat decizia să transforme biblioteca comunală într-o sală de nunţi, botezuri şi festivităţi. Edilul susţine că spaţiul bibliotecii nu era util, deoarece nu se împrumutau de aici decât cel mult trei cărţi pe săptămână, iar elevii apelau la bibliotecile de la cele două şcoli. Deja bibliotecara a rămas fără post, fapt ce a creat divergenţe. Pentru investiţie se vor cheltui în jur de 200 de milioane de lei vechi.

Comuna Fărcăşeşti va rămâne fără bibliotecă, asta după ce consilierii au constatat că spaţiul era departe de şcoli şi nu era vizitat de cititori, aici fiind pretabil să funcţioneze, mai degrabă, o sală de festivităţi. Deja, printr-o hotărâre de Consiliu Local, postul bibliotecarei a fost desfiinţat, salariata în cauză, soţia consilierului local PRM, aflându-se în preaviz. “În comuna Fărcăşeşti există biblioteci la fiecare unitate şcolară. La Şcoala «Victor Popescu» şi la Liceul Roşia. Biblioteca comunală se află însă la o distanţă de 2-3 kilometri de şcoala «Victor Popescu» şi la 10 km de Liceul Roşia. Nu puteau elevii să se deplaseze la această bibliotecă. Puteam aduce şi argumente că nu erau cititori, dacă mi se aproba proiectul cu camerele… puteam să dovedesc că nu au fost aceşti cititor(n.r. cei care figurează în evidenţe). Nu am făcut-o cu răutate. Cei care nu au vrut să facă o cerere să fie transferaţi la o societate de gospodărie aveau în continuare serviciu. Este treaba dânşilor. Cinci persoane au făcut cerere şi au fost trecuţi la societate, dar şoferul şi bibliotecara nu au binevoit să facă cerere. Ei sunt în preaviz pentru 20 de zile, după care li se va înceta contractul de muncă, fiind personal contractual, în urma acestei hotărâri de CL”, a declarat Bălu.

Din bibliotecară, femeie de serviciu

Edilul susţine, de asemenea, că bibliotecara era angajată din 1990 de când soţul său Belgiu ar fi preluat frâiele comunei, menţionând că biblioteca nu ar fi fost însă utilă pentru localnici. Bălu a menţionat însă că i-ar fi găsit femeii, aflate la o distanţă de cinci luni de pensionare, un loc de muncă la noua societate creată. Asta dacă făcea cerere. Totul, deşi femeia avea studii medii, iar pentru aceste persoane avea mai degrabă posturi pe care fosta salariată nu le-ar fi acceptat. Puse cap la cap s-au stabilit şi motivele pentru care consilierii s-au hotărât să transforme biblioteca în sală de chermeze. “Conform Hotărârii Consiliului Local, o să fie o expertiză, deoarece vrem să extindem şi să modernizăm spaţiul pentru a putea organiza, nunţi, botezuri”, a completat primarul care a declarat că deja a achiziţionat 100 de scaune pentru noua sală de festivităţi.

Bălu este al treilea edil PDL care vrea să organizeze o sală de nunţi în localitate. Există o astfel de sală la Turburea, dar şi primarul PDL de la Roşia de Amaradia a anunţat că vrea să facă în mandatul său un astfel de proiect.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here