Primăriţa din Ţânţăreni: ”Sunt convinsă 200% că voi câştiga următoarele alegeri”

336

_MG_8430Maria Vasilescu, primarul comunei Ţânţăreni se află la al patrulea mandat şi nu vrea să se oprească aici, fiind convinsă că va câştiga şi alegerile din anul viitor. Alături de primăria pe care o conduce a fost tot timpul deputatul şi senatorul de pe colegiul său, iar un mare sprijin l-a oferit Preşedintele Consiliului Judeţean. Vasilescu se mândreşte cu proiecte finalizate până în acest moment şi se vrea din nou pe scaunul de edil pentru a le termina şi pe cele în derulare.

Întrebată dacă îşi va mai depune candidatura la alegerile de anul viitor, Maria Vasilescu, cea care conduce primăria Ţânţăreni de 15 ani, răspunde fără să stea pe gânduri. „Bineînţeles că voi candida. De ce să nu o fac? Mai am multe de realizat în această comună”. Primăriţa este convinsă că de la anul îşi va începe şi al cincilea mandat în fruntea comunei, rămânând fidelă partidului social democrat. „200% sunt convinsă că voi câştiga. Am făcut multe pentru această comună, iar locuitorii ştiu asta şi îmi vor oferi votul lor”, a mai adăugat Maria Vasilescu. Edilul are o părere foarte bună despre faptul că alegerile se vor face într-un singur tur, spunând că, pentru ea, în nici un an nu a mai fost nevoie de un al doilea tur de scrutin, tot timpul câştigând alegerile din primul tur. „Am o părere foarte bună despre alegerile dintr-un singur tur, cum se va face în 2012, deoarece în toate mandatele am luat din primul tur. Mai mult decât atât, am luat cât ceilalţi 10 candidaţi la loc, plus un anumit număr de voturi mai mult decât următorul”, a precizat primăriţa.

Sprijin total din partea lui Călinoiu

Pe parcursul mandatelor, Maria Vasilescu a fost sprijinită de către deputatul şi senatorul de pe colegiul său. Pentru binele comunei, a luptat şi Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Fie că a _MG_8419fost vorba de proiecte, de inaugurarea unor obiective, oamenii politici au onorat invitaţia primăriţei pentru a fi alături de comuna pe care o conduce. „Am păstrat tot timpul legătura cu senatorul Toni Mihail Greblă şi cu deputatul Cosmin Popescu. M-au ajutat atunci când am avut nevoie. Un mare ajutor mi l-a oferit şi Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. A fost alături de comuna Ţânţăreni de nenumărate ori, m-a sprijinit cu proiectele pe care le-am derulat”, a mai spus Vasilescu. Chiar şi la zilele comunei Ţânţăreni, Greblă şi Călinoiu au fost în localitate pentru a asista la inaugurarea unei fântâni şi a unui monument.

Numeroase proiecte finalizate

Pentru ca locuitorii comunei Ţânţăreni să se poată bucura de un confort cât mai mare, Maria Vasilescu a derulat cât mai multe proiecte. Multe dintre acestea au fost finalizate dar mai sunt şi _MG_8437în derulare. „Am numeroase proiecte finalizate dar şi în derulare. Am terminat de făcut proiecte ce vin în ajutorul copiilor dar şi al părinţilor. Două dintre acestea ar fi realizarea unui centru de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţii. Pe lângă asta, am înfiinţat şi ludotecă în comuna Tânţăreni. Am modernizat două drumuri de o mare importanţă. Pentru a veni în sprijinul copiilor care vor să înveţe mai mult şi nu au posibilitatea, am răspuns prompt şi la programul biblionet, care de ceva timp se află şi în localitatea noastră. Am realizat şi modernizarea mai multor fântâni publice, una dintre ele am inaugurat-o chiar de zilele comunei.”

Proiecte în derulare

Pentru că nu vrea să se oprească doar la patru mandate şi pentru că vrea ca locuitorii din Ţânţăreni să beneficieze de tot confortul posibil, Maria Vasilescu are şi numeroase proiecte în derulare. „Am multe proiecte pe care vreau să le finalizez, care momentan sunt în perioada de derulare. Vreau să termin alimentarea cu apă în satele Floreşti, Chiciora şi Arpadia. Mai este în derulare un proiect ce cuprinde modernizarea unui drum şi extinderea, reabilitarea si echiparea Şcolii Generale Floreşti, prin Programul Operaţional Regional”, a declarat primăriţa. Pe lângă toate aceste proiecte, localitatea Ţânţăreni va dispune şi de o bază sportivă. Edilul îşi mai doreşte, şi este sigur că va reuşi, să înfiinţeze o reţea de distribuţie gaze în toată comuna şi un centru multifuncţional în satul Floreşti. Pe lista priorităţilor se mai află şi construcţia şcolii din Chiciora şi câmpuri cu panouri solare pe o suprafaţă de 60 de hectare.

Nu vede cu ochi buni regionalizarea

Întrebată ce părere are despre regionalizare, primăriţa Vasilescu a declarat că nu o vede cu ochi buni, iar cetăţeanul de rând va avea de suferit. „Am o părere foarte proastă despre regionalizare pentru că cetăţeanul va fi mai departe de centru unde trebuie să-şi rezolve problemele de zi cu zi. Şi nici nu cred că primarul poate să cuprindă o arie de desfăşurare a activităţii foarte mare”, a precizat edilul. În încheiere, primăriţa de la Ţânţăreni a declarat că a rămas o luptătoare, aceiaşi care era şi cu 15 ani în urmă, atunci când lumea o asemuia cu Vitoria Lipan.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here