Primăriţa din Berleşti, incompatibilă

387

Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate a primăriţei comunei Berleşti, Maria Dumitraşcu. Potrivit ANI, edilul s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 februarie 2012 – 8 octombrie 2013, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de primar al comunei Berlești, cât și calitatea de reprezentant al unității administrativ – teritoriale Berlești în Adunarea Generală a Asociaților în cadrul S.C. Jupsal Salubris S.R.L.

Primarul din Berleşti, Maria Dumitraşcu, a fost declarată incompatibilă de către ANI, care a constatat că în perioada 16 februarie 2012 – 08 octombrie 2013 că a deținut, simultan, atât funcția de primar al comunei Berlești, cât și calitatea de reprezentant al unității administrativ – teritoriale Berlești în Adunarea Generală a Asociaților în cadrul S.C. Jupsal Salubris S.R.L.. “Am participat la un proiect FARE, în 2006, în parteneriat cu mai multe primării. Edilii care au făcut treabă, sunt declaraţi incompatibili, dacă nu făceai nimic pentru localitate nu erai declarat incompatibili. Aşa stau lucrurile în România. Eu nu am primit nimic pentru a putea contesta în instanţă, sper să primesc să văd, era imposibil să nu primesc pentru că au primit colegii mei care au făcut parte din acelaşi proiect. Sunt 8 primării implicate în proiect. Ţinând cont că avem dreptul să mergem în instanţă, poate găsim acolo dreptatea. După părerea mea nu văd unde este incompatibilitatea atâta timp cât ai făcut parte dintr-un proiect intercomunitar”, a precizat Maria Dumitraşcu, primarul din Berleşti.
Peste 20 de primari gorjeni au fost declaraţi incompatibili pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, al conflictelor de interese precum şi pentru posibila sărvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii. Majoritatea pentru că au făcut parte din AGA diferitelor societăţi de salubritate din judeţ. Este vorba despre primarii din Ţicleni, Cruşeţ, Turburea, Hurezani, Dănciuleşti, Căpreni, Albeni, Jupâneşti, Ioneşti, Teleşti, Bustuchin, Stoina, Ciuperceni, Bâlteni, Scoarţa, Fărcăşeşti, Roşia de Amaradia, Logreşti, Licurici şi Săuleşti. Au mai fost declaraţi incompatibili fostul primar din Ţicleni, Ilie Ungureanu, dar şi viceprimarul din Bâlteni, Dumitru Oprea. Aceştia se judecă acum cu ANI, iar în cazul în care vor pierde procesele, le vor înceta mandatele şi nu vor mai putea candida la viitoarele alegeri.
Andrada Bărăitaru

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here