Primăriţa de Berleşti face ferme şi sere pe islazul comunal

265

Maria Dumitraşcu, primar PSD de Berleşti, a izbucnit, marţi, în plâns atunci când le-a vorbit jurnaliştilor despre proiectul său pe care vrea să-l implementeze în viitorul mandat în comună. Primăriţa a spus că îşi doreşte să aducă tinerii comunei, plecaţi la muncă peste hotare, înapoi acasă, motiv pentru care s-a gândit să transforme islazul comunal în ferme şi sere, unde să lucreze aceştia. Dumitraşcu are copilul plecat de aproape trei ani în Franţa şi spune că nu l-a mai văzut de atunci pe acesta, pe noră şi pe nepot, decât în fotografii. Nici măcar ultimul membru al familiei adus pe lume în străinătate nu a apucat să fie strâns în braţe de bunica aflată în România, a povestit, la finalul conferinţei de presă, primăriţa din Berleşti.

PSD Berleşti va organiza în perioada imediat următoare o conferinţă de alegeri interne, primarul Maria Dumitraşcu anunţând că nu este deocamdată hotărâtă dacă va candida sau nu pentru această funcţie. Ezitarea edilului local a fost taxată imediat de către preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Gorj, Elvira Şarapatin indicându-i acesteia să acceadă în funcţia de conducere, deoarece este un lider “strong” (tradus-puternic) care ar trebui să aibă controlul şi asupra organizaţiei politice. Maria Dumitraşcu a menţionat, în schimb, că va accepta funcţia doar dacă va fi propusă şi susţinută de colegii ei din localitate pentru şefia PSD Berleşti. În acest context, primăriţa a menţionat că şi-a dus la îndeplinire aproape toate obiectivele din acest mandat, oferindu-le condiţii de oraş locuitorilor de aici. Dumitraşcu a vorbit despre modernizări de drumuri, investiţii realizate, privind apa şi canalizarea. Edilul mai are însă un proiect de suflet, dar pentru viitorul mandat.
Primăriţa îşi doreşte să aducă tinerii plecaţi peste hotare, la muncă, acasă, intenţionând să realizeze ferme şi sere pe islazul comunal, unde să lucreze “stranierii” veniţi astfel înapoi lângă părinţi, soţi şi copii.
Expunerea viitorului proiect a emoţionat-o până la lacrimi pe Dumitraşcu, care a izbucnit în plâns când şi-a amintit că unul dintre cei plecaţi astfel, cu familia, este şi fiul său.
“Al doilea nepot, născut în martie, nu l-am văzut decât pe Facebook, nu am apucat să-l strâng în braţe”, a spus, cu amărăciune edilul din Berleşti, obligat de activitatea din primărie să renunţe la vizitele, chiar şi scurte, în străinătate.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here