Primăriile Turceni, Rovinari şi Prigoria nu măresc taxele şi impozitele locale

159

Spre deosebire de Târgu-Jiu, locuitorii din oraşele Turceni, Rovinari şi Prigoria nu vor plăti taxe şi impozite mai mari cu 16% de la 1 februarie. Autorităţile locale au anunţat că nu se află printre cele care vor majora taxele şi impozitele locale.
Veste bună pentru localnicii din Turceni, Rovinari şi Prigoria.

Ei nu vor plăti impozite şi taxe mai mari în acest an, chiar dacă Guvernul a aprobat majorarea cu 16% a acestor dări.
“La noi o să rămână taxele aşa cum au fost în 2012, le majorasem la 31 decembrie, când a fost prima hotărâre de Guvern. Apoi ni s-a dat portiţa să nu majorăm, în situaţia în care îndeplinim condiţiile. Am avut şedinţa de Consiliu, am revenit la nivelul anului 2012 şi, de asemenea, am făcut nişte facilităţi în sensul că persoanele care au sub 350 de lei venit pe membru de familie pe lună nu plătesc impozit pe clădirea şi pe terenul aferent. De asemenea, persoanele care sunt cu handicap sunt scutite de aceste taxe şi impozite şi încă o categorie care beneficiază de această facilitate sunt persoanele care sunt afectate de exfiltraţiile de la groapa de cenuşă.
Avem acolo câteva gospodării care, din cauza presiunii făcute de groapa de cenuşă, au apă permanent în curte şi implicit igrasie în casă. La fel ei profită de o reducere de impozit pe clădiri din partea consiliului local”, a precizat Dumitru Gâlceavă, edilul localităţii Turceni.

„Taxele şi impozitele locale rămân aşa la Prigoria”
Primarul din Prigoria, Emil Răgman, susţine şi el că în comuna sa nu vor fi mărite taxele şi impozitele locale. “Nu o să măresc taxele şi impozitele, o să le las aşa. Am dat deja hotărâre în Consiliu, taxele vor rămâne aşa cum au fost până acum. Primăria nu are datorii, nu am cerut bani de la dânşii tot ce mi s-a dat de la bugetul local, acei bani i-am folosit. Am avut câteva persoane defavorizate anul trecut, pe care le-am scutit de la plata taxelor şi impozitelor locale, anul acesta în funcţie de dosare, vom şti dacă vom avea cazuri deşi nu cred că o să mai scutim”, a declarat edilul local.

Primăria Rovinari, în aceeaşi situaţie
Şi rovinărenii vor avea parte de taxe şi impozite mai mici. “Acum cinci zile au avut loc comisiile Consiliului Local Rovinari în care a fost dezbătut proiectul privind taxele şi impozitele şi hotărârea Consiliului Local Rovinari a fost aceea de a nu se mări taxele şi impozitele. Urmează să vedem ce se va întâmpla mai târziu dar în acest moment pot sa vă spun că nu se măresc taxele şi impozitele locale. Din ce ştiu Primăria are ceva arierate, dar comisiile consiliului local au stabilit că nu vor mări taxele şi impozitele”, a precizat Costel Podaru, administratorul Primăriei Rovinari.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here