Primăriile din tot judeţul primesc cereri pentru ajutoarele la încălzire

217

Prezentă ieri la şedinţa lunară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Gorj, directoarea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), Viorica Roşianu,a declarat că toate primăriile din judeţul Gorj primesc în această perioadă cereri pentru acordarea ajutorului la încălzirea locuinţelor în sezonul noiembrie 2014 – martie 2015. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei este destinat cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat, energie electrică sau cărbune, lemne ori combustibili petrolieri, sau gaze naturale, şi al căror venit net lunar pe membru de familie este de până la: 786 lei în cazul familiilor care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat şi 1.082 lei în cazul persoanelor singure care utilizează acest tip de încălzire; 615 lei în situaţia în care încălzirea locuinţei se realizează cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni ori combustibili petrolieri.
“Ajutorul se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere. Familiile sau persoanele singure care îndeplinesc condiţiile legale se depun individual la primăria comunei ori oraşului unde cetăţenii au domiciliul. Alături de cerere şi declaraţie, gorjenii trebuie să ataşeze acte doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, dar şi acte privind situaţia juridică a locuinţei. Pentru a beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei începând cu luna viitoare, cererea, declaraţia şi actele aferente trebuie depuse de cetăţeni până la data de 20 noiembrie”, a declarat Viorica Roşianu, şefa AJPIS Gorj.
În sezonul rece 2013 – 2014, AJPIS Gorj a efectuat plata pentru un număr mediu de 15.622 de persoane singure şi familii beneficiare din judeţul nostru, sumele plătite fiind de 4.381.211 lei. Din acestea, 1.526 de ajutoare au fost acordarea pentru încălzirea cu energie termică în sistem centralizat, 6.591 pentru gaze naturale, 172 pentru încălzirea cu energie electrică, şi 7.333 de beneficiari au primit subvenţii pentru încălzirea cu lemne, cărbuni ori combustibili petrolieri.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here