Primăriile din judeţ, implicate în bursa naţională

374

Pe 28 ianuarie va lua startul la Târgu-Jiu bursa naţională pentru angajarea a 800 de femei în Spania în domeniul agriculturii, ca şi culegătoare de căpşuni. Pentru a beneficia de o prezenţă cât mai sporită a gorjencelor şomere, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj vor apela la sprijinul edililor din judeţ.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, prin serviciul de ocupare EURES, organizează la Târgu-Jiu, în perioada 28-29 ianuarie 2015, o bursă a locurilor de muncă pentru 800 locuri de muncă vacante în Spania, ca şi lucrători în agricultură – culegătoare de căpşuni, primite din partea firmei Surexport Compania Agraria SL. Durata contractelor de muncă este de aproximativ trei luni, timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/39 ore pe săptămână. Salariul oferit este de 39,48 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1 euro/zi.
“Anul acesta organizăm la Târgu-Jiu o bursă în domeniul agricol sezonier în Spania. Am insistat să facem această bursă la Târgu-Jiu pentru că din anul 2007 nu am mai organizat aici, în oraş, o bursă naţională. În fiecare an Gorjul a avut solicitanţi să participe la aceste burse care au fost organizate în diverse oraşe ale ţării. Anul trecut, aceeaşi firmă care recrutează femei pentru cules de căpşune a organizat o bursă similară la Slatina unde au reuşit să plece din Gorj 121 de persoane”, a declarat Diana Văduva, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Gorj.

500 de femei, contactate
Aceasta a menţionat că instituţia va apela şi la sprijinul primarilor din Gorj în vederea mediatizării bursei naţionale: “Societatea care vine este o societate cu tradiţie, serioasă, gorjencele nu trebuie să se îngrijoreze. Detalii pot obţine oamenii la noi, la biroul EURES, însă oferta este doar pentru femei culegătoare de căpşuni. Am făcut apel şi la primari să mediatizeze aceste oferte în rândul persoanelor din zona lor care doresc să obţină un loc de muncă în acest domeniu. Am contactat scris aproape 400 de femei înscrise în baza noastră de date, plus 100 de femei noi înscrise să vină la bursă. Acestea trebuie doar să se prezinte cu un dosar care să conţină cazier judiciar, adeverinţă de la medicul de familie că este apt pentru muncă şi cartea de identitate să fie în original şi copie xerox. Aşteptăm în continuare persoane să se înscrie pentru bursă. Cele care au fost anii trecuţi la această firmă vor fi chemate direct de angajator pentru plecare. Data estimată pentru începerea lucrului în Spania este 15 februarie”.

Atenţie la firmele-fantomă!
Reprezentanţii AJOFM Gorj avertizează că în aceste zile umblă prin judeţ o societate ai căror angajaţi se prezintă ca fiind din partea AJOFM şi oferă locuri de muncă tot în Spania, contra unui comision ce va fi achitat din primul salariu. Acest lucru nu este adevărat, astfel că cei de la AJOFM Gorj au dorit să facă lumină în aceste cazuri. “Am înţeles de la anumite doamne care au venit să ne anunţe că mai este o firmă care face zilele astea o selecţie tot pentru Spania şi care spun că se fac prin instituţia noastră. Această firmă nu are legătură cu noi, nu sunt acreditaţi. Din câte am auzit, oamenii aceia dau nişte fluturaşe şi dau date fictive de la AJOFM Gorj, pretinzând că percep şi comision”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei judeţene, Diana Văduva.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here