Primăriile din Gorj, în goană după termometre

845

Instituțiile publice sunt obligate, pe perioada stării de alertă, să-și organizeze activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor. Primăriile din Gorj sunt puse iarăși la cheltuieli. De această dată, edilii alocă fonduri pentru achiziția de termometre.

De exemplu, Primăria Bumbești-Jiu a cumpărat, în urmă cu câteva zile, patru termometre digitale non-contact. Dispozitivul de măsurare a temperaturii a fost achiziționat de la o farmacie din localitate la prețul de 365 de lei, fără TVA.
Tot administrația locală a mai cumpărat 200 de măști de protecție, pentru care a plătit 556 de lei. Achiziția totală trece de 2.000 de lei fără TVA.
O altă primărie, o nouă achiziție. Tot prin cumpărare directă, Primăria Ciuperceni a achiziționat, pe 21 mai, două termometre la prețul de 353 de lei bucata.
Aproape 1.100 de lei fără TVA a plătit și Primăria Rovinari pentru achiziționarea a trei termometre cu infraroșu fără atingere.
Trei termometre a cumpărat și Primăria Fărcășești, la prețul de 259 de lei bucata fără TVA.
Și alte instituții publice din județ s-au dotat cu asemenea termometre.
Temperatura înregistrată nu trebuie să depășească 37,3 C, la care se poate adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului. În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3 C, se recomandă repetarea măsurării, la un interval de 2-3 minute.
Dacă se constată menținerea unei temperaturi mai mari de 37,3 C sau/și prezența altor simptome respiratorii, persoana este îndrumată să-și facă un consult medical pentru a se stabili dacă se încadrează în definiția de caz suspect COVID-19.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here