Primăriile din Gorj, în atenţia comisarilor Gărzii de Mediu

250

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj derulează în această perioadă la nivelul judeţului o serie de controale pe mai multe tematici. Potrivit lui Gheorghe Sanda, comisar-şef al Gărzii de Mediu Gorj, în derulare este un control la toate primăriile din judeţ vizată fiind salubrizarea pe cursurile de apă. “Avem în derulare un control dispus de prefectul judeţului Gorj pe salubrizare curs de apă. Toate primăriile din judeţ sunt verificate în această perioadă urmând ca acest control să fie finalizat la 30 aprilie 2015. Identificăm problemele, le acordăm termene scurte de remediere şi, ulterior, mergem într-un nou control şi aplicăm amenzi acolo unde măsurile dispuse anterior de noi nu au fost îndeplinite de către autorităţile locale. Administraţiile publice locale care nu respectă legea riscă sancţiuni de până la 50.000 de lei”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Gorj.
De asemenea, un alt control tematic este pe zona deşeuri periculoase şi tot ce intră în judeţ în acest sens. “Este un control care se desfăşoară pe tot ceea ce înseamnă intrare în judeţ de deşeuri periculoase. Toate firmele care aduc deşeuri periculoase în judeţ vor fi verificate de către noi. Este vorba, în general, de firmele care aduc acumulatori auto, uleiuri. Amenzile sunt mai mari pe acest sector, mergând până la 100.000 de lei”, a mai spus Sanda.
Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj a precizat că un al treilea control tematic demarat la nivelul judeţului nostru este pe toaletarea arborilor şi arbuştilor: “Aceasta este o tematică mai nouă de control. În urma unor modificări legislative, fiecare primărie din zona urbană are obligaţia să solicite nişte avize înainte de a face aceste toaletări de arbori şi arbuşti ornamentali. Este ceva nou şi vrem să implementăm noile modificări legislative şi să informăm cu privire la acestea, pentru ca toate primăriile să ştie ce au de făcut”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here