Primarii traseiști rămân în funcții. „Este un abuz!”

735

Radu Miruță, președintele USR Gorj, îl acuză pe prefectul Cosmin Pistol că îi favorizează pe primarii care au schimbat partidul înaintea alegerilor locale și care sunt încă în funcții.
Printr-o solicitare publică, Miruță i-a cerut prefectului să constate încetarea de îndată a mandatelor primarilor traseiști. Și lista ar fi una destul de lungă, fiind mulți primari care și-au depus acum candidaturile din partea altor partide politice decât cele pe lista cărora au fost aleși în 2016.
Potrivit legii, aleșii își pierd funcțiile dacă se înscriu în alte partide, excepție de la această regulă făcând parlamentarii.
„Instituția Prefectului trebuie să respecte legea, altfel este un parti-pris din ăsta extrem de evident, în care prefectul, pus de Guvernul PNL, probabil este într-o situație penibilă să-și dea primarii PNL afară sau primarii PSD, și probabil că nu poate să facă treaba asta selectiv. Legea în acest caz este extrem de clară, iar nerespectarea ei este un abuz. Putem face plângere pentru abuz în serviciu care probabil durează până după alegeri. La Gorj a fost o sarabandă de primari care și-au schimbat partidele, iar acești primari din momentul rămânerii definitive a candidaturilor depuse din partea altui partid decât pentru cel care au candidat în 2016 trebuie să-și piardă mandatul”, a precizat Miruță, la un post local de radio, menționând că Instituția Prefectului tolerează și încurajează nerespectarea legii. „E inadmisibil așa ceva. Nu vom rămâne nepăsători”, a mai precizat Miruță.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here