Primării sancţionate de Garda de Mediu Gorj

540

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj au sancţionat primăriile: Cătunele, Urdari, Fărcăşeşti şi Aninoasa pentru deşeuri abandonate pe raza localităţilor. Pentru deficienţele constatate comisarii de mediu au aplicat fiecărei primării sancţiune în valoare de 15.000 lei.

Comisarii gorjeni de mediu au finalizat prima etapă a controlului pe linie de salubrizare la nivelul localităţilor din judeţul Gorj, fiind verificate 61 de primării din totalul de 70. În urma controalelor efectuate s-a constatat o îmbunătăţire a gradului de salubrizare a localităţilor comparativ cu anii trecuţi, fiind sancţionate doar patru primării pentru depozitele neconforme de deşeuri. “S-a finalizat prima etapă a controlului pe linie de salubrizare la nivelul localităţilor din judeţul Gorj, au fost verificate 61 de primării din totalul de 70 existente, situaţia este mai bună în comparaţie anii anteriori, în sensul că nu au fost depistate foarte multe depozite de deşeuri motiv pentru care, anul acesta, am fost siliţi să aplicăm doar patru sancţiuni contravenţionale pentru Cătunele, Urdari, Fărcăşeşti şi Aninoasa. Fiecare primărie a fost amendată cu 15.000 lei deoarece au fost găsite abandonate deşeurile, iar sistemul de colectare nu era tocmai bine pus la punct, funcţiona cu deficienţe”, a precizat Gheorghe Sanda, comisar-şef al Gărzii de Mediu Gorj.

O nouă etapă de verificări
În perioada următoare, angajaţii Gărzii de Mediu Gorj vor trece la verificarea măsurilor dispuse de o comisie întocmită de prefect, iar la primăriile care nu vor notifica stadiul de realizare al măsurilor, comisarii de mediu se vor autosesiza şi vor efectua o nouă serie de controale. “Urmează etapa a doua când vom verifica măsurile dispuse de către comisia întocmită de prefect, vreau să precizez că au fost verificate cu precădere cursurile de apă, iar în perioada următoare, la primăriile care nu vor notifica stadiul de realizare al măsurilor, ne vom autosesiza şi vom efectua din nou controale. Avem ceva semnale că la Turcineşti ar fi ceva probleme, vom stabili şi ce măsuri trebuie luate”, a mai precizat Sanda.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here