Primarii, principalii responsabili de tipărirea listelor electorale permanente

321

Până la data de 10 aprilie, primarii gorjeni, conform graficului stabilit pentru alegerile din data de 25 mai trebuie să tipărească listele electorale permanente. Pentru că autorităţile publice locale tipăresc pentru prima dată aceste liste electorale permanente, cu angajaţii din cadrul instituţiilor, persoanele delegate de conducerea primăriilor vor trebui să se deplaseze la Prefectura Gorj pentru a lista respectivele liste.

Reprezentanţii Prefecturii Gorj verifică dacă listele electorale permanente au fost tipărite în termenul impus. “În perioada 5-10 aprilie, fiecare unitate administrativ-teritorială, în speţă primăriile au obligaţia de a tipări listele electorale permanente într-un singur exemplar. Având în vedere faptul că autorităţile publice locale tipăresc pentru prima dată aceste liste electorale permanente cu proprii salariaţi, la nivelul instituţiei prefectului s-a luat decizia ca responsabilul de la fiecare primărie, în baza unei programări, realizată de instituţia noastră să se deplaseze la nivelul Prefecturii Gorj pentru a lista aceste liste în prezenţa autorităţii electorale permanente din două puncte de vedere, este vorba despre elementul de noutate şi pentru a avea convingerea că au realizat în termen şi întocmai listele electorale permanente”, a precizat Virgil Drăguşin, subprefectul judeţului.
Următorul pas, după tipărirea listelor electorale permanente va consta în alegerea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare, prin tragere la sorţi. Va urma apoi delimitarea secţiilor de votare.
Conform noului regulamentul electoral, listele electorale permanente sunt tipărite de primari în două exemplare şi cuprind numele alegătorului, codul numeric personal, domiciliul, seria şi numărul actului de identitate, dar şi date despre circumscripţia electorală.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here