Primarii, nemulțumiți de Ciolacu și Stănescu din cauza PNDL 3

3852

Tensiuni în PSD. Primarii nemulțumiți îi cer socoteală lui Marcel Ciolacu pentru modul în care se împart banii din Programul Național de Dezvoltare Locală. Balanța înclină mult spre anumite județe, în timp ce altele se consideră dezavantajate. Liderul PSD va convoca biroul politic național urmând să-i cheme pe primari și pe șefii organizațiilor județene în ședința consiliului politic național, potrivit Antena 3.

După săptămâni de pauză, liderii PSD de la centru, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, au convocat două ședințe ale conducerii ca urmare a nemulțumirilor din rândul primarilor cu privire la banii din PNDL 3, denumit programul Anghel Saligny, pentru a nu mai fi asociat cu Liviu Dragnea. Consiliul Politic Național va fi convocat în BPN care va avea loc astăzi. Din acest for vor face parte toți primarii de municipii și președinții de organizații județene. După luni de discuții în coaliția de guvernare, aleșii locali au primit, în sfârșit, lista legată de cum se împart banii pe fiecare județ în parte pentru apa, canalizare, drumuri și poduri. Sunt însă mari nemulțumiri legate de cum s-au împărțit banii. În primul rând pentru faptul că județele care primesc cei mai mulți bani sunt județele din care provin Gheorghe Flutur și Paul Stănescu, adică Suceava și Olt. Iar județele care primesc cei mai putini bani sunt Galați, Brăila, Brașov, Sibiu si Ilfov. Primarii de municipii sunt nemulțumiți și de faptul că nu s-a ținut cont de numărul populației decât în proporție de 15% atunci când s-a decis alocarea pe județe, numărul de UAT-uri dintr-un județ contând în proporție de 50%. Marcel Ciolacu a convocat aceste ședințe pentru a le explica aleșilor locali cum au fost împărtiți banii. Pentru apă, canalizare, drumuri și poduri, Guvernul a alocat 52,5 de miliarde de lei, 30 de miliarde lei mergând la proiecte de drumuri și poduri, iar 22,5 de miliarde lei la proiecte de apă și canalizare.

 

 

2 COMENTARII

  1. Nu primarii sunt nemulțumiți de ciolacu și psd,ăștia își trag dreptul și din piatră seacă la cât sunt de hârșiti în ale furatului.Oamenii, poporul este nemulțumit de minciunile psd ului, ale lui ciolacu și budai.ciolacosu spunea că o să reducă acciza la combustibil, că o să plafoneze energia și cazul la prețul din 2021, că o să crească salariile, budalaiul zicea că ,,bunicii și părinții noștri ” trebuie sa ducă o viață decentă după o viață de muncă, toate doar minciuni. Acum budalaiul a schimbat placa, pensionarilor nu le mai zice ” bunici și parinti” ci ” seniorii noștrii” cărora le creste pensia la Sf. Așteaptă. Doi mincinoși patentați de dragnea, ce vor avea aceiași soartă la alegeri, cate un șut în dorsal tras de alegatori.

  2. Sînt nemulțumiți că pierd „cașcavalul”domnilor!Păi cu asemenea programe să tot fii primar ca să ajungi ca unu Bobaru rudar de fel,primar la Bumbești-Jiu ,Sadu.Aici la Sadu s-a făcut o lucrare amplă pentru apă și canalizare+asfaltare drum.Lucrarea absolut necesară a fost făcută în bătaie de joc fiind mari probleme cu canalizarea dar și cu drumul pe care oamenii își distrug mașnile.De ce credeți că lucrarea a rămas așa și nu s- a luat nici o măsură de UAT,respectiv primar!!!???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here