Primarii gorjeni, instruiţi pentru parlamentare

111

Prefectura Gorj a organizat, ieri, o întâlnire cu primarii din teritoriu pentru a-i conştientiza cu privire la toate aspectele ce vizează desfăşurarea procesului electoral în cele mai bune condiţii. O a doua temă dezbătută a fost cea legată de stadiu pregătirii pentru sezonul rece. Pe această cale primarii au fost rugaţi de către prefect să identifice din timp şi să anunţe care sunt zonele cu risc ridicat de formare a troienelor, în caz de ninsoare, urmând ca autorităţile să ia toate măsurile necesare pentru evitarea blocajelor în trafic sau a altor probleme, trimiţând astfel o echipă de intervenţie.

În cadrul întâlnirii, autorităţile au pus la punct ultimele detalii, primarii au fost rugaţi să se preocupe de tot ceea ce înseamnă desfăşurarea procesului electoral.
“Verificaţi să avem la fiecare secţie de votare căldură, lumină. În data de 9 decembrie, să aveţi şi personalul auxiliar al primăriei, la dispoziţie. Colaboraţi şi ajutaţi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare în aşa fel încât procesul votării să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Sunt ferm convins că având sprijinul biroului electoral judeţean BEJ Gorj, o să aveţi cea mai bună desfăşurarea a alegerilor parlamentare de până acum”, a precizat Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj.

Stocurile de nisip şi sare, asigurate
În aşteptarea sezonului rece, autorităţile locale din municipiul Târgu-Jiu şi-au luat toate măsurile necesare pentru a nu fi luat prin surprindere de iarnă. În acest sens, s-a făcut stocul de materiale, s-au pregătit utilajele de deszăpezire.“Sunt asigurate stocurile de nisip şi de sare pentru deszăpezire, utilajele sunt contactate”, a precizat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj. De asemenea şi prefectul judeţului consideră că stăm bine la capitolul materiale antiderapante. “Suntem într-un grafic foarte bun în ceea ce priveşte aprovizionarea cu materiale antiderapante peste 75%. Deocamdată nu mai facem aprovizionări pentru că vrem să vedem cum evoluează lucrurile. Să nu dăm banii degeaba pe nisip şi pe sare dacă nu o să avem nevoie de el. Deocamdată până prin martie din cate am discutat, avem necesarul asigurat”, a adăugat Claudiu Teodorescu.

Primarii, rugaţi să comunice din timp zonele cu risc
Prefectul a atenţionat primarii şi i-a rugat, acolo unde sunt zone în care nu se poate ajunge foarte greu, să anunţe autorităţile pentru a pune echipele de intervenţie în mişcare. De asemenea, din avertizările meteo de la ora actuală, începând cu data de 5 decembrie, este posibil ca în zona noastră să avem precipitaţii la început sub formă de lapoviţă transformându-se apoi în ninsoare.
“Am făcut primul traseu în teren, în zona de sub munte pentru că este prima afectată. De aceea am fost la Tismana, Padeş, Arcani apoi Novaci, Crasna şi am făcut un apel şi colegilor de la Direcţia Silvică să aibă pregătite în această perioadă toate utilajele. De asemenea vă anunţ că o să avem posibile averse de ninsoare în data de 8 şi în data de 9 decembrie. Drept pentru care vreau să fiţi foarte atenţi şi să avem accesul la fiecare secţie de votare pregătit”, a conchis prefectul.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here