Primarii din Gorj fac bucurii de sărbători

200

În fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă se întâmplă lucruri frumoase. Oamenii îşi fac cadouri, vine Moş Crăciun. Şi primarii din judeţ se pregătesc să întâmpine sărbătorile, aşa cum ştiu ei mai bine, reuşind, după buget, să dăruiască atât copiilor, cât şi bătrânilor sau persoanelor cu situaţii mai deosebite, câte un cadou. Este şi cazul primarilor de la Polovragi, Turceni, Tismana şi Motru.

Moș Crăciun va aduce anul acesta daruri în funcţie de bugetele locale ale primăriilor din Gorj. Unii primari au găsit soluţii pentru a face o bucurie elevilor din şcolile de pe raza localităţilor pe care le conduc. Alţii spun că încă nu au planificat nimic. Printre primarii care au găsit soluţii pentru a le face o bucurie bătrânilor cu situaţii mai deosebite dar şi copiilor din şcoli, grădiniţe se află şi Ştefan Făsuescu, primarul localităţii Polovragi, care oferă peste 350 de cadouri, în prag de sărbători dar şi 40 de cadouri pentru bătrânii aflaţi într-o situaţie mai deosebită. “Împodobim pomul, şi oferim 360 de cadouri pentru şcolarii şi preşcolarii de pe raza comunei. De asemenea vom oferi şi 40 de cadouri pentru bătrânii cu o situaţie mai dificilă. Nici cei cu probleme sociale nu au fost uitaţi în această perioadă, 18 persoane au primit lemne pentru foc, gratuit. Pentru pachetele copiilor Primăria Polovragi, a cheltuit aproximativ 7.100 de lei iar pentru pachetele bătrânilor s-au cheltuit 1000 de lei”, a precizat Ştefan Făsuescu.

2600 de pachete, oferite colindătorilor la Turceni
Primăria Turceni oferă 2600 de pachete colindătorilor, cheltuind suma de 65.000 de lei. Primarul, Dumitru Gîlceavă a fost generos şi cu persoanele vulnerabile, persoanele cu handicap sau familiile sărace de pe raza comunei oferindu-le tichete sociale la peste 150 de persoane. Şi primarul localităţii Tismana, Marian Slivilescu este generos, pregătind cadouri pentru colindători dar şi pentru elevii din comună. „Am pregătit 800 de pachete pentru copiii de la învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial. Pe lângă acestea am pregătit 100 de pachete pentru colindători. Aproximativ 10.000 de lei s-au cheltuit pentru aceste pachete”, a specificat Marian Slivilescu.

Copiii salariaţilor Primăriei Motru, primesc 20 de lei de sărbători
O serie de evenimente vor avea loc în perioada sărbătorilor în municipiul Motru. “Începând cu 21 decembrie o să primim colindătorii, 350 de pachete am pregătit pentru aceştia. Aşteptăm elevii de la şcoli şi preşcolarii de la grădiniţele din municipiu. 10.500 de lei am cheltuit pentru pachetele colindătorilor. Peste 1.200 de familii sărace de pe raza municipiului Motru, beneficiare de şomaj sau de ajutor social, vor primi pachete în valoare de 50 de lei pachetul. Acestea conţin produse tradiţionale, de mare ajutor pentru ei”, a precizat Dorin Hanu, primarul localităţii Motru.
Pe 31 decembrie, edilul va oferi motrenilor un foc de artificii impresionant de 10 minute, dar şi câte un pahar cu şampanie.
500 de sticle de şampanie a achiziţionat Primăria Motru în acest scop. Pentru focul de artificii şi pentru şampanie, Hanu a plătit 10.000 de lei. Nici copiii angajaţilor Primăriei Motru nu au fost uitaţi. „Vom da decât banii pentru copiii salariaţilor, 84 la număr, câte 20 de lei/copil”, a mai spus Dorin Hanu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here