Primarii de top ai PSD Gorj

611

Reprezentanții Partidului Social Democrat Gorj au realizat un top cu cei mai buni primari ai organizației, care și-au câștigat mandatele cu scoruri foarte mari. Pe primul loc se află Adi Câmpeanu, edilul de la Runcu, care a obținut cel mai mare procent pe țară, 92%. De altfel, PSD a câștigat la nivel județean 45 de localităţi din care un municipiu, patru oraşe şi 40 de comune, având totodată opt primari noi. Rezultatele sunt mulțumitoare pentru liderii organizației județene, mai ales că sub USL, PSD-ul a luat, acum patru ani, 35 de primării din 70.

“PSD are 45 de localităţi câştigate, un municipiu, patru oraşe şi 40 de comune. Avem, de asemenea, opt primari noi la Târgu-Cărbuneşti, Polovragi, Negomir, Turceni, Leleşti, Peştişani, Scoarţa şi Godineşti. De asemenea, avem înregistrate, la o numărătoare paralelă, în comuna Runcu un procent de 92%, cel mai mare procent din ţară am înţeles noi, urmează Săuleşti cu 91,07%, Bustuchin 86,2%, Bălănești 84,7%, Cătunele 80%, Căpreni 79,8%, Godinești 74%, Lelești 68,7%, Slivilești 66,8%, Borăscu 63%, Țânțăreni 60%”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Anca Bordușanu.
Liderii partidului sunt de altfel mulțumiți de ce s-a câştigat la nivelul judeţului Gorj ţinând cont de comparaţia din 2012 când, cu ajutorul USL, au fost câştigate atunci 35 de localităţi. “Le mulţumim colegilor noştri care au depus eforturi în această campanie şi s-a văzut acest lucru”, a mai spus Anca Borduşanu.
PSD-ul nu se aștepta însă să piardă la Motru, Fărcășești, Alimpești și Albeni.

Cârciumaru, la mandatul 5
Purtătorul de cuvânt a mai menţionat că, la nivelul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru şi-a reconfirmat un nou mandat de primar, cel de-al cincilea, cu un procent de 41,20%, iar votul politic din Consiliul Local de 39,13% le asigură social democraţilor un număr de 10 mandate de consilieri. “Informaţiile de la municipiul Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru a câştigat mandatul cu 41,20%, iar PSD a înregistrat ca vot politic în Consiliul Local 39,13%, ceea ce înseamnă că în CL avem 10 mandate, PNL 5 mandate, PSRo 2 mandate, PMP 2 mandate şi ALDE 2 mandate. La nivel de judeţ avem 281 de secţii din 322 existente, ceea ce înseamnă 85% din secţii, iar PSD Gorj a înregistrat 48,48% ne asigură în acest moment 16 mandate de consilieri judeţeni. Sperăm la o majoritate simplă în CJ, suntem optimişti că acest lucru se va întâmpla. Au fost şi localităţi în care nu ne aşteptam să pierdem”, a conchis Anca Borduşanu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here