Primarii au impus linia în PSD Gorj: Ciocea se face deputat, Văcaru a coborât pe locul trei

273

Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, și-a câștigat, ieri, la votul Comitetului Executiv al PSD Gorj locul meritat de parlamentar, acesta reușind să obțină 51 de voturi din partea membrilor CEx, după un balotaj cu Alin Văcaru. Pe podiumul pentru Camera Deputaților PSD Gorj va urma astfel Victor Ponta, Ion Ciocea și Alin Văcaru. Locurile neeligibile ar putea fi ocupate de către Laurențiu Ciurel, care însă a anunțat că se va retrage din cursă dacă nu va ocupa un loc eligibil, și de către Mihai Weber, care era prognozat, în ultimele zile, drept câștigătorul competiției interne. Primarii au fost cei care au decis câștigătorul, un grup semnificativ de edil anunțând, în prealabil, că îl susțin pentru această poziție fie pe Ion Iordache, fie pe Ion Ciocea.

Bătălia internă din PSD Gorj s-a dat, ieri, la Comitetul Executiv, dar lista va trebui avizată și de conducerea centrală. Pentru deputați, primul loc i-a revenit lui Victor Ponta, urmat de câștigătorul de luni, Ion Ciocea, de Alin Văcaru, de Laurențiu Ciurel, de Mihai Weber și de Bebe Viorel Ionică. La Senat, cele trei locuri vor fi ocupate de către Ion Călinoiu, Claudiu Manta și Andrei Maioreanu.
Podiumul era cunoscut, mai mult sau mai puțin, încă de la finalul săptămânii trecute, deși cei 106 membri ai CEx au continuat să fie contactați de cei înscriși în cursa alegerilor parlamentare, inclusiv duminică. Unii și-au stabilit pe ultima sută de metri susținătorii, alții i-au avut stabiliți de la începutul acestei luni. Cert este că la vot a ieșit un balotaj pentru deputați, câștigat de Ciocea, care are o șansă sigură pentru a înlocui scaunul de primar cu unul de parlamentar.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here