Primărie dată în judecată pentru „sporul Covid”

1047

Mai mulți angajați de la asistența socială din primării au dat statul în judecată pentru plata stimulentului de risc acordat în contextul pandemiei de coronavirus. Este vorba de bonusul financiar de 2.500 de lei brut plătit pe perioada celor două luni de stare de urgență.

Inclusiv o salariată din cadrul Primăriei Aninoasa a apelat la justiție. Maria Mihaela Sârbu este consilier superior în cadrul Compartimentului de Asistență Socială.
Cererea a fost depusă pe rolul Tribunalului Gorj abia în luna mai a acestui an, timp în care angajata a tot așteptat să-i fie dați banii.
Instanța i-a admis cererea încă de la primul termen. „Admite acţiunea. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a stimulentului de risc în cuantum de 2.500 lei, brut, lunar, pentru perioada stării de urgenţă. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Gorj. Pronunţată, azi, 29.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, potrivit Tribunalului Gorj.

Noi procese
În asistența socială, stimulentul de risc a fost acordat personalului implicat direct în sprijinirea şi/sau îngrijirea persoanelor în vârstă, a copiilor, a persoanelor cu dizabilități şi a altor grupuri vulnerabile, pe perioada stării de urgență.
Zeci de angajați ai Direcției pentru Protecția Copilului Gorj au deschis acțiuni în instanță pentru a beneficia de acest stimulent financiar.
I.IRINOIU