Primăria Turceni, obligată să plătească pretenţiile lui Izvoranu

224

Tribunalul Gorj i-a dat câştig de cauză afaceristului mehedinţean Costi Izvoranu în dosarul deschis, anul trecut, împotriva Primăriei Turceni, obligând instituţia publică să-i plătească firmei acestuia penalităţi de întârziere în valoare de aproape un miliard două sute de milioane de lei vechi. Totul după ce instituţia publică a refuzat să-i restituie omului de afaceri garanţia de bună execuţie pentru lucrarea finalizată de firma din Mehedinţi. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.

Alpha Construct din Severin a obţinut mai multe lucrări cu bani publici în Turceni, îndeosebi pe vremea fostei conduceri a instituţiei publice, cea mai controversată fiind cea privind realizarea unui drum de tarla în localitate. Lucrările realizate nu au fost însă, tot timpul, pe placul autorităţii contractante, dovadă că ultima lucrare, finalizată anul trecut, s-a lăsat cu refuzul Primăriei Turceni de a-i acorda lui Izvoranu garanţia de peste 800 de milioane de lei. Patronul firmei s-a adresat însă instanţei pentru obţinerea banilor pe care i-a pierdut urmare a refuzului administraţiei locale de a-i da verde pe investiţie. Procesul judecat la Tribunalul Gorj s-a finalizat pe fond, săptămâna trecută, cu victoria lui Izvoranu.

desc2Luptă pentru bani
Instanţa admite astfel acţiunea Alpha Construct împotriva Primăriei Turceni, cu modificările ulterioare.
“Obligă pârâta (n.r. Primăria Turceni) la plata sumei de 118.775,36 lei cu titlu de penalităţi întârziere, a sumei de 84.634,35 lei reprezentând 70% din valoarea garanţiei de bună execuţie, cu dobânda legală în sumă de 1031,87 lei pentru perioada 15.03.2013 – 07.06.2013 şi de la data de 07.06.2013 până la plata efectivă, sume actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 1.576 lei, cheltuieli de judecată reprezentând taxă timbru şi onorariu expert”, se arată în sentinţa Tribunalului Gorj din 19 martie. Sentinţa poate fi atacată însă cu recurs, lucru a care va apela, cu siguranţă, intituţia publică.
Gestul lui Costi Izvoranu, afaceristul mehedinţean care a simţit anul trecut răceala cătuşelor, demonstrează că acesta a întors armele împotriva Primăriei Turceni, semn că influenţa sa aici a scăzut simţitor. De altfel, nici la nivelul Complexului Energetic Oltenia, Izvoranu nu mai are trecerea de odinioară, dovadă că licitaţiile câştigate de Alpha Construct, altădată pe bandă, devin istorie. Acum Izvoranu a ajuns să se războiască cu primăriile la care altădată era abonat, semn că de peste tot i s-au închis robinetele de bani.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here