Primăria Turburea, “gară de tranzit” pentru fiica şi ginerele prim-procurorului Focşan

530

Până săptămâna trecută, fiica şi ginerele prim-procurorului de la Parchetul Judeţean Gorj, Gheorghe Focşan, au fost salariaţi ai Primăriei Turburea. Fiica şefului Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Tatiana Focşcan, devenită prin căsătorie Tatiana Eftenoiu, a lucrat aici doar câteva luni, fiind încadrată funcţionar la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Turburea, care a fost inaugurat tocmai în primăvara anului trecut. Şi soţul acesteia a lucrat în cadrul instituţiei publice conduse de pedelistul Ion Bârcă, dar ginerele procurorului-şef a prestat la Serviciul Contabilitate. Ambii şi-au luat transferul în urmă cu câteva zile, mutându-se cu serviciile la Târgu-Jiu.

Fiica prim-procurorului Focşan, Tatiana Eftenoiu, în vârstă de doar 24 de ani, a debutat în cariera de funcţionar public tocmai la primăria condusă de “penalul” Ion Bârcă. Spunem astfel deoarece pe numele edilului local s-au depus în ultimii ani mai multe plângeri penale, unele pentru corupţie, multe aterizând la DNA, dar numeroase oprindu-se şi la instituţia condusă tocmai de Gheorghe Focşan. Ca printr-o minune acestea fie s-au finalizat cu vreo neîncepere a urmăririi penale, fie sunt încă “în lucru” la instituţiile menţionate.
Cert este însă că până în prezent, Bârcă a scăpat ca prin urechile acului de toate acuzele penale care i s-au adus, şi nu ne punem întrebarea firească de ce.

Familia Eftenoiu, angajată sub aripa lui Bârcă
Coincidenţă sau nu, la primăria reclamatului Bârcă au ajuns să câştige anul trecut, concursurile pe posturile de funcţionari publici, tocmai fiica şi ginerele primului procuror Gheorghe Focşan. Ambii, fără experienţă la activ, spun colegii de muncă ai acestora, au câştigat concursurile pe cele două posturi, Tatiana proaspăt căsătorită anul trecut cu fiul fostului viceprimar de la Bumbeşti-Jiu, Cornel Eftenoiu, devenind angajată la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Turburea. Soţul acesteia, Mădălin Eftenoiu, ocupă şi el tot prin concurs postul de contabil al Primăriei Turburea, post rămas vacant după ce una dintre salariate s-a transferat la CEC.
Cei doi soţi Eftenoiu, care şi-au pus pirostriile tocmai în vara anului trecut, ajung astfel colegi de muncă, sub subordonarea primarului Ion Bârcă. Serviciile celor doi nu sunt ocupate de soţii navetişti pe perioadă lungă de timp, deoarece ambii sunt interesaţi de aceste locuri de muncă doar pentru a le asigura apoi transferul la municipiu.

Transfer rapid la Târgu-Jiu
Şi astfel, deşi fără experienţă, fiica lui Focşan devenită funcţionar public s-a transferat în urmă cu o săptămână la instituţia similară din Târgu-Jiu, susţin angajaţii Primăriei Turburea. La fel ar fi făcut şi soţul acesteia, care a renunţat la post pentru a-şi urma soţia. Transferarea s-a făcut însă în aceeaşi linişte în care au fost angajaţi cei doi. De data aceasta însă, ambii au întrunit criteriile pentru un post mult râvnit în municipiu.
Bârcă tace chitic când e vorba de cei doi salariaţi, de care se ştie dar nu se prea vorbeşte în Primăria Turburea. Oamenii ştiu însă că primarul are trecere la “organe”, şi unii bănuiesc şi de ce…
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here