Primăria Târgu-Jiu promite bani pentru subvenţii la începutul sezonului rece

469

teodora ciobanuDacă solicitanţii de subvenţii la căldură din Gorj şi nu numai au fost bulversaţi în ultimele săptămâni de schimbarea plafoanelor, Primăria Municipiului Târgu-Jiu îşi anunţă cetăţenii că încă se mai primesc cereri

pentru subvenţiile la gaze naturale. „Până în prezent, avem puţin peste 8.000 de cereri, dar procesul este în desfăşurare”, a declarat Teodora Ciobanu, şefa Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Târgu-Jiu. Aceasta a mai menţionat că anul trecut s-au înregistrat în jur de 10.000 astfel de solicitări, dar 2.643 au fost respinse. Tot respinse au fost şi 4 cereri pentru acordarea de subvenţii la încălzirea cu lemne. „Avem 2.053 de dosare predate pentru lemne, dar am făcut 4 respingeri pentru neîncadrare în plafon”, a completat directoarea. Banii pentru lemne vor fi trimişi cetăţenilor municipiului prin poştă pentru a evita drumurile, dar fiind şi o soluţie mai bună pentru cei care stau în localităţile componente.

Aproape 50.000 lei pentru cetăţenii Târgu-Jiului
Şi Primăria Târgu-Jiu va acorda din bugetul local suma de 49.000 lei pentru subvenţiile cetăţenilor care beneficiază de ajutor social. „Primăria va încerca să aloce această sumă la începutul sezonului rece şi nu lunar, pentru că beneficiarii să se poată folosi de bani, şi să nu aştepte suma lunar”, a adăugat Teodora Ciobanu.
În Târgu-Jiu există astfel 169 de familii care vor primi bani pentru încălzire, fiecărei familii revenindu-i suma de 58 de lei lunar.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here