Primăria Târgu-Jiu nu şi-a primit banii pentru Mere în şcoli

114

mere in scoliMunicipalitatea târgujiană este în impas. Acesteia nu i s-au decontat merele de care au beneficiat elevii claselor I-VIII pe parcursul anului 2010-2011 prin programul guvernamental.

Cu aproape 8.000 de beneficiari din rândul elevilor şi cu cheltuieli de aproape 1, 2 miliarde de lei vechi, Primăria Târgu-Jiu are de recuperat această sumă de la conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj, instituţia intermediară între autorităţi şi APIA Central. Potrivit lui Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de scoalaPatrimoniu Târgu-Jiu, „banii nu au fost recuperaţi datorită unui sistem greoi între noi şi APIA”. „Noi nu am primit banii deoarece ni s-a spus că nu avem toată documentaţia. Pentru merele distribuite pe toată perioada avem buletinele de însoţire, dar din cauza unei colaborări ineficiente şi neadecvate nu s-au găsit soluţii ca APIA să ne restituie banii”, a declarat Fârţă.

Nu întrunesc condiţiile

Mihai Versin, directorul adjunct al APIA Gorj, spune că nu s-au făcut plăţile către Primăria Târgu-Jiu deoarece la dosar nu s-au depus toate documentele. „E vorba de proceduri şi acte normative. Ei nu au prezentat la dosar buletinele de analiză care să conţină doza de pesticide din fructe, contractele încheiate între furnizor şi instituţiile şcolare, precum şi centralizatorul cu elevii al unităţii de învăţământ, care să fie corelat cu cele de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. De asemenea, reprezentanţii primăriei care s-au ocupat de acest program trebuiau să desfăşoare o activitate adiacentă. Aici este vorba de bani comunitari care trebuie să fie justificaţi. Cererile lor pentru decontarea fructelor nu au fost aprobate deoarece ei nu îndeplinesc condiţiile de eligibilitate conform legilor în vigoare”, a declarat reprezentantul APIA Gorj.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here